Search
Close this search box.

Župan Klugler: Situacija glede ukrepov se spreminja iz dneva v dan, kar kroji tudi poletni utrip v mestu

Vlada je zaradi situacije s koronavirusom sprejela splošno omejitev oziroma prepoved zbiranja ljudi. Ta odlok začasno prepoveduje zbiranje več kot 10 ljudi, zbiranje do 50 oseb pa je dovoljeno, če organizator vodi evidenco udeležencev. Odlok je spremenil mnoge načrte organizatorjem, ki so v Slovenj Gradcu med poletjem pripravili vrsto zanimivih dogodkov. Na ukrepe in zaostritve se je odzval tudi slovenjgraški župan Tilen Klugler.

“Kot lahko vidimo, se situacija glede ukrepov za zajezitev števila okužb spreminja praktično iz dneva v dan, iz tedna v teden, kar kroji tudi poletni utrip v našem mestu.” pove Klugler in doda, da ne morejo načrtovati praktično ničesar, saj ne vedo ali bomo lahko prireditve tudi izpeljali v obsegu, kot bi si želeli.

“Načrtovati torej javne prireditve, na katerih ne moremo oceniti števila obiskovalcev, je v tem trenutku izjemno nepredvidljivo, povezano pa je tudi s stroški eventualnih odpovedi.” razloži župan in doda, da bodo nekaj prireditev v sodelovanju z Javnim zavodom Spotur izvedli zasebni gostinci v mestu, v sklopu prireditev Poletje v mestu, kjer bodo za vsako prireditev posebej pridobili dovoljenje NIJZ.

Nekaj načrtovanih občinskih prireditev, kot sta letni kino in osrednja glasbena prireditev v počastitev 160-letnice rojstva skladatelja Huga Wolfa, pa so bili primorani prestaviti v mesec avgust. Omenjeno bodo izvedli, če bo takratna situacija le-to dopuščala. “Na več prireditev bomo torej morali počakati vsaj do jeseni, ko upamo, da se bo situacija umirila in bomo lahko izpeljali vsaj nekaj prireditev v okviru občinskega praznika.” zaključi Klugler.

Pri tem naj omenimo, da je v Mestni občini Slovenj Gradec trenutno aktiven en primer okužbe s koronavirusom, vseh okuženih je bilo 22, skupno pa so torej zabeležili 23 primerov okužbe.

Preberite še: Organizatorji primorani odpovedati nekatere dogodke v sklopu projekta “Poletje v mestu”, Vlada omejila zbiranje na največ 10 oseb; 50 v primeru vodenja evidence

Dogodki