Search
Close this search box.

Župan Klugler: Na severnem delu trase tretje razvojne osi se bomo lahko zapeljali junija 2028

Danes, 29. maja 2023, je v Ljubljani potekal sestanek med predstavniki koroških občin, predstavniki DARS-a in Ministrstva za infrastrukturo.

Na Ministrstvo za infrastrukturo je danes, 29. maja 2023, potekal sestanek z župani občin na območju severnega dela 3. razvojne osi, vodstvom ministrstva ter predstavniki družbe Dars, kjer so obravnavali in določili terminski načrt izgradnje projekta.

Župan Mestne občine Slovenj Gradec, Tilen Klugler, je na svojem Facebook profilu zapisal: Na severnem delu trase tretje razvojne osi med Velenjem in Slovenj Gradcem se bomo lahko zapeljali junija 2028. Tako sta danes v Ljubljani napovedala ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek in predsednik uprave Darsa Valentin Hajdinjak. Pa bo temu res tako? Ja, a le, če se uresniči najboljši scenarij, kar pomeni, da ne bo pritožb in nobenih zamud pri pridobivanju soglasij in drugih dokumentov, potrebnih za gradnjo. Sicer pa po reviziji časovnica gradnje ostaja enaka, res pa je, da se bo ena etapa začela graditi prej.”

Ministrica za infrastrukturo, Alenka Bratušek, je dejala, da je Dars v sodelovanju s priznanim projektantom Marjanom Pipenbaherjem opravil dodatni zunanji strokovni pregled in recenzijo tehnološko najzahtevnejših delov in na podlagi tega so ugotovili, da lahko časovnico skrajšajo za pol leta.

Na sestanek so bili poleg župana Kluglerja sicer vabljeni še župani občin Prevalje, Ravne na Koroškem, Velenja, Šmartna ob Paki, Braslovč in Polzele.

Pri tem je župan občine Prevalje, Matic Tasič, ki je tudi predsednik odbora za izgradnjo 3. razvojne osi dejal, da si res želijo, da bi promet do sredine leta 2028 končno stekel po tej cesti. “S takšnim terminskim načrtom nismo zadovoljni, a dejstvo je, da ne moremo hitreje nadoknaditi vsega za nazaj,” je dejal Tasič.

Bratuškova je še poudarila, da bodo na ministrstvu naredili vse, kar je v njihovi moči, da bodo dela nemoteno tekla naprej, vendar pa na pritožbe, ki se vlagajo po izdaji gradbenih dovoljenj, nimajo vpliva. Te pritožbe pa vplivajo na potek in podaljšanje izgradnje tega odseka.

Ob tem pa predsednik uprave Darsa, Valentin Hajdinjak, poudaril, da s hitenjem ne bodo ogrožali svojih delavcev, ter da je zadovoljen s potekom sestanka, saj da so vsi terminski načrti postavljeni realno in bo severni del tretje osi zares končan sredi leta 2028, če na to ne bodo vplivale protižbe na izdana gradbena dovoljenja.

Vir: 24ur.com, STA

Dogodki

Danes, 29. maja 2023, je v Ljubljani potekal sestanek med predstavniki koroških občin, predstavniki DARS-a in Ministrstva za infrastrukturo.