Search
Close this search box.

Znani so športniki leta 2019 občine Ravne na Koroškem

V grajskem vrtu Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika na Ravnah na Koroškem je potekala prireditev Športnik leta 2019.

Na podelitvi so ravenski župan dr. Tomaž Rožen, predsednik Zveze športnih društev Danilo Čebulj in častni občan Adi Urnaut med drugim podelili priznanja naj športnici, športniku, ekipi in mladim perspektivnim športnikom Občine Ravne na Koroškem za leto 2019. Za glasbo je poskrbel Adi Smolar.

Zveza športnih društev Ravne na Koroškem je že v marcu nameravala podeliti priznanja za najboljše športnike leta v občini, pa je bila prireditev zaradi epidemije prestavljena. 

Športnica leta 2019 občine Ravne na Koroškem je že deveto leto zapovrstjo plavalka Tjaša Oder.

Tjaša Oder je na svetovnem prvenstvu v Gwangjuju 2019 osvojila deveto mesto na 800 m prosto in deseto mesto na 1500 m prosto. Na evropskem članskem prvenstvu v kratkih bazenih je v Glasgowu osvojila peto mesto na 800 m, na svetovnem pokalu v Dohi prvo mesto na 800 m prosto. Koroška plavalka je še vedno lastnica rekordov na 800 m in na 1500 m prosto, od kategorije deklic pa vse do absolutne kategorije. Je članska državna prvakinja v disciplini 800 m in 1500 m prosto, tako v kratkih kot tudi dolgih bazenih.

Športnica leta 2019 občine Ravne Tjaša Oder.

Športnik leta 2019 občine Ravne na Koroškem Klemen Čebulj.

Klemen Čebulj je član slovenske moške odbojkarske reprezentance, ki je v letu 2019 osvojila srebro na evropskem prvenstvu v Parizu. V letu 2019 je Klemna Čebulja Odbojkarska zveza Slovenije proglasila za najboljšega slovenskega odbojkarja.

Nagrado za najboljšega športnika leta je prejel Klemen Čebulj, nagrado pa je v njegovem imenu prevzela njegova mama.

Športna ekipa leta 2019 občine Ravne na Koroškem je moška ekipa namiznoteniškega kluba Fužinar Interdiskont.

Naziv športne ekipe leta je pripadel moški vrsti namiznoteniškega kluba Fužinar Interdiskont, ki jo sestavljajo igralci Mitja Horvat, Janez Petrovčič, Miha Jamšek in Darko Jamšek, ki je hkrati trener. Ekipa je osvojila tretje mesto v prvi slovenski namiznoteniški ligi za moške ter tako postala pokalni zmagovalec.

Športna ekipa leta je moška ekipa namiznoteniškega kluba Fužinar Interdiskont.

Priznanja perspektivni športnik so podelili 26-tim mladim športnikom iz različnih klubov. Za mlado perspektivno ekipo je priznanje prijela ženska kadetska ekipa namiznoteniškega kluba Fužinar Interdiskont.

Posebna priznanja za odmevnejše športne dosežke v preteklem letu pa so prejeli še plavalki Daša Tušek in Janja Šegel, športni plezalec Gregor Vezonik in triatlonec Brane Breznikar.

Najboljši športniki v občini Ravne:

Dogodki