Search
Close this search box.

Znan prvi koroški kandidat za državnozborske volitve

Slovenci bomo letos ponovno odločali, kdo bo naslednja 4 leta zastopal naše interese v državnem zboru. Visoka volilna udeležba je bolj izjema, kot pravilo, saj mnogi volivci vidijo svoj glas kot le kapljo v morje. Za Korošce je še posebej nujno, da bi se otresli te miselnosti, saj kot zapostavljena regija toliko bolj potrebujemo ustrezne predstavnike v prestolnici, zato je naša izbira še pomembnejša. Koroška je v volilni tekmi razdeljena na 3 okraje in v vsakem bomo izvolili po enega poslanca.

Na volitvah se bo za poslanska mesta s svojimi kandidati potegovalo predvidoma 19 strank, med njimi jih je kar nekaj novoustanovljenih, lahko pa se pojavi še kakšna. Seveda se bodo volitev udeležile tudi najmočnejše in najvplivnejše stranke s strokovnim in dodelanim programom.

Ker pa stranko sestavljajo posamezniki, je ključnega pomena, kdo so kandidati, saj je uspeh na volitvah pogosto odvisen od dobrega kandidata. Ta mora poznati tako problematiko svoje regije in ljudi, ki jih bo zastopal v parlamentu, kot tudi delovanje politike na lokalni, državni in mednarodni ravni. Na Koroškem je do tega trenutka znan le en kandidat. S podporo stranke Socialni demokrati se bo na območju Mežiške doline v predvolilni boj podal Jani Prednik, ki ima kljub mladosti obilo izkušenj v politiki.

Socialni demokrati smo se že pred časom odločili, da volivcem povemo, kdo je naš kandidat za državni zbor, ker se nam zdi pošteno do volivcev, da imajo možnost kandidata opazovati že prej in ne samo v času volilne kampanje. Tako lahko bolje spoznajo njegovo delo, njegovo politiko in se na podlagi tega lažje odločijo kdo jih bo zastopal v državnem zboru,” je pojasnil 30-letni univerzitetni diplomirani ekonomist, ki je zaposlen kot svetovalec ministra za kmetijstvo Dejana Židana, obenem pa je aktiven tudi v lokalni skupnosti. Kot svetnik občine Ravne na Koroškem dobro pozna nezavidljivo situacijo regije in jo poskuša izboljšati. Med prvimi je opozoril na problematiko prometne infrastrukture, zaslužen pa je tudi za ohranitev reševalnega centra na Koroškem, za kar se je brezkompromisno zavzemal. Kot nekdanji nogometaš in danes aktiven nogometni sodnik spodbuja razvoj športa na Koroškem. Korošci ga poznajo kot odločnega in brez dlake na jeziku. Tudi tisti, ki se z njim ne strinjajo, mu priznavajo veliko politično integriteto.

 

Dogodki

Več iz istega kraja