Search
Close this search box.

Zmaga koroškega podjetja v Italiji (FOTO)

Slovensko podjetje je izbrano za sodelovanje z enim vodilnih operaterjev prenosnih elektroenergetskih omrežij v Evropi.

V okviru Next Energy 4 izziva, ki deluje pod okriljem italijanskega podjetja Terna SpA in fundacije Cariplo, je bilo včeraj izbranih 5 podjetjij, katera so z uvrstitvijo dobila priložnost sodelovanja z enim vodilnih sistemskih operaterjev prenosnih elektroenergetskih omrežij v Evropi.

Next Energy je pobuda s katero želijo vzpodbuditi in podpreti talentirane posameznike ter podjetja z inovativnimi poslovnimi idejami in projekti. Osrednja tema letošnjega poziva je “Vodlina vloga v prenosu električne energije”, v okviru katere se je na 3 različne pozive (Call for Ideas, Call for Talents in Call for Growth) prijavilo blizu 600 podjetjij s svojimi inovativnimi rešitvami.

Next Energy je pobuda s katero želijo vzpodbuditi in podpreti talentirane posameznike ter podjetja z inovativnimi poslovnimi idejami in projekti.

Podjetje TROIA d.o.o., ki letos obeležuje 10 let poslovanja, uspešno prodira na tuje trge. Ekipa 30. strokovnjakov na področju inženiringa, upravljanja premoženja in poslovanja, ima pri delu v elektroenergetski industriji večletne izkušnje in znanja, ki jih združuje z razvojem lastnih produktov na osnovi obogatene resničnosti.

Slovensko podjetje je izbrano za sodelovanje z enim vodilnih operaterjev prenosnih elektroenergetskih omrežij v Evropi.

TROIA AR Platforma, za katero je TROIA d.o.o. v letu 2019, kot edino Evropsko podjetje že prejela Maximo World nagrado v Ameriki, je bila ena izmed predstavljenih rešitev na včerajšnjem srečanju v Rimu, kjer je svoje rešitve predstavilo izbranih zadnjih 10 podjetij. Poleg obogatene resničnosti, je podjetje Troia odločevalno komisijo prepričalo s svojimi rešitvami na področju upravljanja sredstev in s končnim portfeljem inovativnih rešitev, podkrepljenih z znanjem in večletnimi izkušnjami. Kot edino slovensko podjetje je bila TROIA izbrana za sodelovanje s podjetjem Terna SpA.

Podjetje TROIA v okviru pridobljene zmage na pozivu, zdaj začenja 4-mesečno sodelovanje z italijansko Terno, s ciljem na razvoj dolgoročnega partnerstva, ki lahko odpre vrata na številne tuje trge.

BESEDILO: TROIA