Search
Close this search box.

Zlato priznanje za Nežo Brezovnik in Aljo Stražišnik iz Gimnazije Ravne za pisanje filozofskih esejev

V petek, 24. marca, je na Gimnaziji Ravne potekalo 16. državno tekmovanje v pisanju filozofskih esejev.

Tekmovanja so se udeležil dijakinje in dijaki gimnazij iz cele Slovenije in sicer:

II. gimnazija Maribor, Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, Prva gimnazija Maribor, Gimnazija Ravne na Koroškem, Gimnazija Kranj, Škofijska klasična gimnazija, Gimnazija Šentvid, Gimnazija Ptuj, SVŠGUGL – umetniška gimnazija, Šolski center Postojna, Gimnazija Jožeta Plečnika Ljubljana, I. gimnazija v Celju, Gimnazija Bežigrad.

Dijakinje in dijaki so lahko izbirali med desetimi naslovi, ki so bili zamišljeni in razdeljeni v pet tem, podobno kot na splošni maturi iz filozofije. Zlata priznanja so ocenjevalci podelili tudi dvema dijakinjama 4. letnika, Alji Stražišnik in Neži Brezovnik.

Za dosežen uspeh obema iskreno čestitamo!

Neža je bila na področju filozofije letos že zelo uspešna, na razpisu, ki ga je pripravil Oddelek za filozofijo na Filozofski fakulteti v Mariboru, je v začetku leta 2023 sodelovala v nagradnem natečaju na temo »Filozofski premisleki podnebnih sprememb: kakšna bo naša prihodnost?«. Namen natečaja je bil spodbuditi filozofsko razmišljanje in izražanje med srednješolsko populacijo.

Natečajna komisija, sestavljena iz članic in članov Oddelka za filozofijo, je prvo mesto podelila prav eseju dijakinje Gimnazije Ravne Neži Brezovnik.

Vir: FB Gimnazija Ravne na Koroškem, dr. Andrej Adam, prof.

Dogodki

V petek, 24. marca, je na Gimnaziji Ravne potekalo 16. državno tekmovanje v pisanju filozofskih esejev.