Search
Close this search box.

Zlata nit: Med 21. finalisti izbora najboljših zaposlovalcev tudi koroško podjetje

Znanih je sedem najuglednejših in najuspešnejših zaposlovalcev v kategoriji malih, srednje velikih in velikih podjetij. Izbor najboljših zaposlovalcev, ki poteka pod okriljem projekta Zlata nit, je največji tovrstni izbor pri nas, so zapisali na spletni strani častnika Dnevnik.

Izbor najboljših zaposlovalcev je edinstven medijski raziskovalni projekt, ki poteka pod okriljem časnika Dnevnik in izbira ter nagrajuje najboljše zaposlovalce leta. Gre za prepoznavanje in promoviranje najboljših zaposlovalcev ter tudi za preverjanje kakovosti odnosa med organizacijo in zaposlenimi.

Izbor najboljšega zaposlovalca leta poteka v treh kategorijah: mala podjetja (od 10 do 50 zaposlenih), srednje velika podjetja (od 51 do 250 zaposlenih), velika podjetja (nad 250 zaposlenih). V okviru izbora najboljšega zaposlovalca bodo podeljena naslednja priznanja: priznanje najboljšega zaposlovalca prejme zmagovalec v vsaki od kategorij. Priznanje finalista prejmejo podjetja, ki so se uvrstila med enaindvajset finalistov izbora (v vsaki kategoriji je sedem finalistov).

Kot navajajo na spletni strani časnika Dnevnik so med prijavljenimi podjetji določili po sedem finalistov v vsaki velikostni kategoriji. Na uvrstitev so vplivali povprečje rezultatov iz vprašalnika med zaposlenimi in uspešnost, merjena s kazalnikom BSX (Bisnode Success Index), ter nekateri drugi javno dostopni podatki iz baze Bisnode Gvin. Ta omogoča celovit vpogled v položaj podjetij na slovenskem trgu. Toda bolj kot številke so za zlatonitnike pomembni kakovostni odnosi, ki so tudi sicer ključnega pomena za rast in uspeh podjetja oziroma organizacije, pojasnjujejo pri Dnevniku.

Na vprašalnik o kakovosti odnosov sta odgovorila 4802 zaposlena, 1255 (26,1 odstotka) jih je na anketo odgovarjalo v pisni obliki, 3547 (73,9 odstotka) pa elektronsko, prek spleta.

FOTO: Časnik Dnevnik

Po navedbah časnika Dnevnik so letos med finalisti trije novinci – podjetja Pomgrad, EKWB in Medius, v vsaki od kategorij pa najdemo Zlati niti zvesta podjetja, ki projektu zaupajo vrsto let. Med malimi podjetji velja izpostaviti podjetji List in Intera, ki se letos v projekt vključujeta desetič oziroma enajstič, med srednje velikimi Špico International in Lotrič Meroslovje, ki sta v izboru desetič, med velikimi pa Plastiko Skaza, ki se umešča devetič. Med finalisti pa najdemo tudi koroško podjetje RCM d.o.o., in sicer v kategoriji srednje velika podjetja.

Vsak petek vse do zaključnega dogodka Zlata nit, ki bo 26. marca, bodo pri časniku Dnevnik v rubriki Zaposlitve in kariera predstavljali zgodbe 21 finalistov.

Pri tem naj omenimo, da je podjetje RCM d.o.o. uspešno prevaljsko podjetje, ki na področju celovitih logističnih storitev uspešno deluje že več kot 25 let. Uspešno družinsko podjetje zadnja leta deluje pod vodstvom generalnega direktorja Dejana Sušnika, ki je vodenje podjetja prevzel od očeta Ivana Sušnika. RCM je tudi prejemnik zlatega certifikata bonitetne odličnosti 2018 – podjetje, kjer se kakovost zrcali na vseh ravneh njegovega poslovanja, o čemer si lahko več preberete TUKAJ.

Vir: časnik Dnevnik

Dogodki