Search
Close this search box.

Zlata jesen z Nušo Derenda: V Dravogradu bo dišalo po jesenskih dobrotah, obeta se tudi pester spremljevalni program

V nedeljo, 6. oktobra, bo v Dravogradu potekala že tradicionalna prireditev Zlata jesen, ki je primerna za vse generacije, s poudarkom na medgeneracijskem druženju.

Prireditev Zlata jesen je tradicionalna vsakoletna prireditev Turističnega društva Dravograd. Ima etnološki značaj in stremi k ohranjanju tradicije in ljudskega izročila. Poudarja bogate darove jeseni, ki bodo predstavljeni na kulinarični tržnici, na katero so organizatorji tudi letos povabili vsa domača društva, turistična društva iz sosednjih občin, pobratena društva ter TD Lavamünd iz sosednje Avstrije.

Organizator Zlate jeseni je TD Dravograd v sodelovanju z Občino Dravograd, KS Dravograd, JZ Dravit, s PGD Dravograd, Turistično zvezo Slovenije in ostalimi društvi ter organizacijami, ki delujejo na njihovem območju in so se odzvali povabilu k sodelovanju.

Ustanovitev TD Dravograd sega v leto 1983, ko so posamezniki in entuziasti želeli in imeli cilj, predstavljati dravograjsko občino in njene znamenitosti širši okolici ter spodbujati lokalno prebivalstvo k skupnemu sodelovanju, druženju ter soustvarjanju. Namen društva je spodbujanje vseh vrst in oblik turizma ter ohranjanje kulturne dediščine in naravnih vrednot v občini Dravograd. Člani društva aktivno skrbijo za razvoj turizma, rezultat njihovega dela je tudi urejena celostna podoba kraja in urejenost okolice. Prizadevajo si za usklajen nastop ponudnikov turističnih storitev, varovanje kulturne dediščine in naravnih vrednot, ohranjanje starih običajev, prepoznavnost turističnih znamenitosti in ozaveščenost prebivalstva o pomenu turizma. V ta namen organizirajo delavnice, kulturne prireditve, ocenjujejo urejenost okolice v občini, organizirajo turistično zanimive dogodke … Z veseljem pa se odzovejo tudi na razne prireditve in se redno udeležujejo dogodkov izven njihove občine, širom po Sloveniji.

Kot smo izvedeli od predsednice TD Dravograd, Danijele Zeme Pečnik, bo najprej v cerkvi sv. Janeza Evangelista, ob 9.30, potekala zahvalna maša. V ta namen bodo člani TD Dravograd ob pomoči drugih pridnih rok iz Župnijske Karitas in prostovoljci predvidoma v treh dneh izdelali tudi zahvalno sliko, ki jo bodo v nedeljo postavili na ogled.

Zlata jesen v Dravogradu 2018

Po maši sledi dogajanje v dvorani Špic D, kjer bo poskrbljeno za pester glasbeno kulturni program, v katerem se bodo med drugim predstavili Godba na pihala Ojstrica, Harmonikarski orkester Goter, otroci iz vrtca Dravograd, ansambel Zeme in Nuša Derenda. Obiskovalci pa bodo imeli tudi možnost obiskati stojnice, na katerih se bodo z jesenskimi dobrotami predstavljala različna društva in organizacije

Pridružite se dogajanju tudi vi in preživite lepo jesensko nedeljo v družbi Dravograjčanov in njihovih gostov.

Dogodki