Search
Close this search box.

Zimsko turistično ponudbo na Koroškem dopolnjujejo proge za tek na smučeh

Zimsko turistično in rekreacijsko ponudbo na Koroškem ob ustreznih razmerah dopolnjujejo tudi urejene proge za tek na smučeh.
Fotografija je simbolična

Tradicionalno proge urejajo v Črni na Koroškem, kjer sta tudi letos urejeni dve progi. Prva je v Bistri, na travnikih kmetij Plaznik in Prevržen. Ta proga v dolžino meri 4,5 kilometra in je v večini posvečena težjim tekom na smučeh, uporabljajo pa jo tudi za treninge tekmovalcev lokalnega kluba. Druga proga se nahaja v Logih, na travnikih kmetij Cvelber in Pongračič. Ta proga meri v dolžino 3,5 kilometra in je nekoliko lažja do srednje zahtevna. Primerna je tako za rekreativce kot tudi za tekmovalce mlajših kategorij. Ker pa se nahaja relativno blizu središča Črne, je primerna tudi za krajše aktivnosti na snegu.

Tekaški progi sta urejeni tudi v Mežici in sicer v Športnem parku in na Ručnikovem. V Športnem parku lahko ob torkih in četrtkih uživate v teku na smučeh tudi v večernih urah, saj je proga razsvetljena vse do 20. ure.

Štiri različne urejene proge pa na vas čakajo v Dravogradu na Viču. Domačini so se med seboj organizirali, lastniki zemljišč pa podali soglasja za uporabo in tako uredili dobre pogoje za tek na smučeh na Viču. Prva proga se nahaja pri kmetiji Krevh, dve se nahajata ob obvoznici, četrta pa na tamkajšnjem igrišču.

Novost v regiji pa je letos urejena proga ob Vodnem parku Radlje ob Dravi.

Vodni park Radlje ob Dravi je širše poznan predvsem po zgrajenem kopalnem jezeru oz. biološkem bazenu, kjer za čistočo in kakovost vode skrbijo izključno naravni organizmi. Ob vodnem parku, ki je odprt v toplejšem delu leta, so tudi glamping nastanitve, kamp, ribnik in igrišča, mimo pelje tudi Dravska kolesarska pot.

Da bi aktivno preživljanje prostega časa spodbujali tudi pozimi, so se v javnem zavodu ŠKTM Radlje ob Dravi odločili, da bodo na območju, kjer je poleti kamp, uredili tekaško progo. “S pomočjo tehnologije umetnega zasneževanja nam je uspelo pripraviti progo za tek na smučeh ob Vodnem parku. Uporaba proge je za vse uporabnike brezplačna,” so pred dnevi sporočili iz zavoda ŠKTM.

Na Koroškem proge za tek na smučeh vsaj občasno urejajo tudi na Ribniškem Pohorju, Kopah, na območju Mislinje in na Sv. Vidu v vuzeniški občini. Prav tako naj bi v teh dneh urejali tekaško progo v Kotljah na Šrotneku.

Vir: STA, Občine Črna, Mežica, Dravograd

Dogodki

Zimsko turistično in rekreacijsko ponudbo na Koroškem ob ustreznih razmerah dopolnjujejo tudi urejene proge za tek na smučeh.