Zimske počitnice naslednje leto nekoliko prej

Zimske šolske počitnice, ki so običajno konec februarja, se bodo v prihodnjem šolskem letu za polovico države začele 30. januarja, za drugo pa 6. februarja, je ministrstvo konec aprila objavilo v Uradnem listu. Razlog za spremembo je nordijsko svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto potekalo v Planici med 21. februarjem in 5. marcem.

Na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport so za N1 potrdili, da bodo prihodnje šolsko leto zimske šolske počitnice potekale prej kot običajno. Za zdaj še ni uradno, šolarji iz katerega dela Slovenije bodo na počitnice odšli prvi. V kratkem bodo objavljena navodila za šole, kjer bo uradno oznanjeno tudi to, še poroča spletni portal.

Udeleženci nordijskega svetovnega prvenstva bodo namreč predvidoma zasedli veliko večino turističnih kapacitet na Gorenjskem. Ponudniki turističnih kapacitet bodo zdaj lahko namestitve ponudili udeležencem prvenstva in šolarjem ter njihovim staršem, ki po namestitvam posegali v času šolskih počitnic. S to prošnjo so se župani v regiji na državo obrnili že januarja.

“Res bi bilo škoda, da potenciala, ki ga nosijo tako počitnice kot prvenstvo, ne bi izkoristili. Dejansko so za čas prvenstva kapacitete v Kranjski Gori že razprodane in počitnikovanje v tem času ne bi bilo mogoče,” je na koordinaciji na Bledu, ki je potekala marca, pojasnil generalnega sekretarja organizacijskega komiteja Planica Tomaža Šušteršič.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije