Zgodba s srečnim koncem. Svojci našli starejšo sorodnico ob pomoči policije in občanov

Na območju Šoštanja je včeraj potekala iskalna akcija. Starejša občanka se je izgubila, ko je odšla na sprehod v gozd. Z iskanjem so pomagali policisti in občani, ki so občanko našli okoli 10 kilometrov od doma.

Sinoči so velenjski policisti veliko aktivnosti namenili iskanju pogrešane starejše občanke z območja Šoštanja, ki je okoli poldneva odšla na sprehod v gozd in se izgubila. Ker se do običajne ure ni vrnila, so domači prehodili poti, kjer
je najpogosteje hodila in preiskali okolico, so sporočili in dodali, da so nato v večernih urah o pogrešanju obvestili policiste, ki so nemudoma organizirali iskalno akcijo.

Kot so sporočili iz PU Celje bi lahko bila za pogrešano glede na nizke večerne temperature, noč preživeta v gozdu usodna. 14 velenjskih policistov, ki sem ji je pridružilo še 13 domačinov, jo je v več skupinah iskalo. Policisti so z zbiranjem obvestil od občanov, prišli do podatka, da so gospo opazili na mozirskem, kjer so jo okoli 21.30, dobrih 10 kilometrov od doma, tudi našli.

Občanko so preventivno pregledali v Zdravstvenem domu v Velenju. “Na srečo se je celodnevni pohod zanjo, za domače in tudi za nas policiste končal srečno. Vsaka zgodba, kjer lahko pomagamo občanom, šteje. Pomagati ljudem je naše poslanstvo,” so še dodali na policijski upravi.

VIR: PU Celje