Zdravstveni dom Slovenj Gradec bo bogatejši za dva nova družinska zdravnika

Januarja bodo v Zdravstvenem domu Slovenj Gradec zaposlili nova družinska zdravnika, s čimer bodo zapolnili vseh devet ambulant splošne medicine. »To pomeni, da se bodo morali naši občani ponovno opredeliti. Medicinske sestre jih bodo obvestile in poklicale, z obvestili nam bo pomagal tudi Zavod za zdravstveno zavarovanje. V januarju se bodo lahko tisti, ki se tako odločijo, na novo opredelili za družinskega zdravnika,« pojasnjuje direktorica ZD Slovenj Gradec Marjeta Vaupot.

V devetih ambulantah bo delovalo devet družinskih zdravnikov skupaj s šestimi specializanti. V prvih dveh mesecih naslednjega leta bodo v zdravstvenem domu uredili novo ambulanto, za katero se bodo lahko opredelili mladostniki, ki se bodo iz pediatrične ambulante prestavili v novo odraslo ambulanto. »Smo tudi v postopku pridobivanja nove zobozdravnice, težave pa imamo na področju ortodontije, tudi na tem področju iščemo rešitve.«

Zdravstveni dom Slovenj Gradec se je v zadnjih letih na področju kadrov precej okrepil. V letu 2015 je bilo zaposlenih 71, trenutno zaposlujejo 149 ljudi. Največji manko je trenutno na področju pediatrije. Trenutno delujejo tri pogodbene pediatrinje, v zdravstvenem domu pa načrtujejo zaposlitev dodatnega pediatra.

V letošnjem letu so obogatili tim fizioterapije, skupaj s petimi zaposlenimi so dejavnost umestili v prostore novega bazenskega kompleksa, kjer je na voljo nova, sodobna oprema. Ponujajo veliko novih, tudi samoplačniških programov.

»Za nas izredno pomemben projekt, ki se ga izjemno veselimo, je zagotovo širitev prostorov zdravstvenega doma z novim prizidkom. Tja bomo umestili ločeni ambulanti za kovidne paciente in za nujno medicinsko pomoč. Prav tako bodo v novem prizidku del reševalne postaje, nujna zobozdravstvena oskrba in psihiatrična ambulanta. Del prostorov bomo namenili družinskim zdravnikom z ustrezno opremljenimi ambulantami ter dodatkom referenčnih ambulant. Na novo bomo preuredili tudi del naše zgradbe, ki bo kmalu stara 45 let. Tudi v tem delu bomo omogočili boljše pogoje dela,« pojasnjuje Vaupotova.

VIR: MOSG

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije