Search
Close this search box.

Zdravje je na prvem mestu! Koristi in prednosti fizioterapevtskih storitev!

Fizioterapija je veda, s katero se ponovno vzpostavi, ohranja in krepi zdravje vsakega posameznika in njegove gibalne sposobnosti. Če želite zdravje postaviti na prvo mesto, potem so fizioterapevtske storitve zagotovo prava izbira.

S fizioterapijo ohranjamo ali obnavljamo gibljivost sklepov, rehabilitiramo poškodbe, krepimo mišice in lajšamo bolečine. In glede na to, da je v današnjem hitrem tempu življenja naše telo pogosto zapostavljeno, nam kakovostne fizioterapevtske storitve prinašajo mnoge koristi. Spoznajte jih!

Kako nam fizioterapevtske storitve pomagajo pri našem zdravju?

Idealno bi bilo, če bi se posameznik ob prvih znakih bolečine ali poškodbe nemudoma odpravil na posvet k fizioterapevtu. Čeprav je pri nas pogosto praksa daleč od teorije, pa mirno lahko rečemo, da karkoli boste storili dobrega za vaše fizično počutje, bo to pozitivno vplivalo tudi na vaše zdravje.

Z obiskom usposobljenega fizioterapevta lahko svojemu telesu povrnete funkcionalnost in si s tem utrete pot do boljšega zdravja in splošnega počutja.

Na srečo so se v zadnjih letih razvili številni inovativni fizioterapevtski pristopi, s katerimi lahko lajšamo številne zdravstvene težave. Med njimi so:

  • Terapija po metodi McKenzie, ki se uporablja za zdravljenje bolečin in motenj v mišično – skeletnem sistemu.
  • Manualna masaža, ki izboljšuje krvni obtok, sprosti napete mišice in pomaga pri lajšanju bolečin.
  • Ročna limfna drenaža, ki izboljšuje limfni tok in na ta način odpravlja odvečne tekočine v telesu ter izboljša stanje kože.
  • Fizioterapija na domu, ki se izvaja kar v udobju vašega doma, pri čemer se izvajajo terapija, vadba, masaža ali učenje telesnih aktivnosti.
  • Bownova terapija, ki temelji na uporabi mehkih tkivnih tehnik, da se na ta način lajšajo bolečine in izboljša gibanje.
  • Protibolečinska elektroterapija, ki za zmanjšanje bolečine uporablja električne impulze.

Fizioterapevtske storitve – koristna pomoč pri številnih zdravstvenih težavah

Sodobne službe, prekomerno sedenje, stres in pogoste napake oziroma pretiravanja pri rekreaciji povzročajo številne obrabe sklepov, bolečine in bolezni. Takšna stanja prinašajo obilo slabe volje, če pa jih ustrezno ne zdravimo, lahko to dolgoročno vpliva tudi na naše zdravje in slabšo kakovost življenja.

Če želite zdravje postaviti na prvo mesto, potem poiščite kakovostne fizioterapevtske storitve, saj vam prinašajo številne koristi pri različnih zdravstvenih težavah.

Odpravljanje bolečine

Ne glede na to, ali gre za poškodbo, težave s starostjo ali za kronično bolečino, so vam fizioterapevtske storitve pri tem v veliko pomoč.

Usposobljeni fizioterapevti uporabljajo različne tehnike z namenom zmanjšanja bolečine, vnetja in nelagodja, s čimer ponovno pridobite nadzor nad svojim telesom in izboljšate kakovost življenja.

Obnavljanje in ohranjanje gibljivosti sklepov

Fizioterapija ima ključno vlogo tudi pri obnavljanju in ohranjanju gibljivosti sklepov, kar bistveno pripomore k boljšemu počutju. Fizioterapevti uporabljajo različne metode raztezanja in tehnike mobilizacije sklepov, s čimer skušajo vašim sklepom povrniti obseg gibanja, izboljšati ravnotežje in optimizirati gibanje.

To je še posebej pomembno za športnike in starejše posameznike, ter vse tiste, ki okrevajo po operacijah, saj vam na ta način omogoča , da ponovno samostojno opravljate vsakodnevne aktivnosti.

Rehabilitacija po poškodbah in operacijah

Fizioterapevtske storitve so nepogrešljive tudi v primeru nesreč, poškodb ali po operacijah, saj vam fizioterapevt običajno izdela natančen načrt zdravljenja, ki je prilagojen vaši poškodbi in potrebam. Na ta način bistveno hitreje obnovite poškodovana tkiva, ponovno pridobite mišično moč, pospešite čas okrevanja in povrnete funkcionalnost.

Odpravljanje težav s slabo telesno držo

Prekomerno sedenje, nepravilno sedenje pred računalniki in nepravilne tehnike dvigovanja bremen so najpogostejši vzrok za slabo telesno držo in težave s hrbtenico, ki so vse bolj pogosta težava sodobnega sveta.

Fizioterapevtske storitve tovrstne težave odpravljajo z odkrivanjem mišičnih in skeletnih neravnovesij, korektivnimi vajami in vas poučijo o pravilnih tehnikah gibanja.

Z izboljšanjem telesne drže boste ublažili bolečino in hkrati preprečili prihodnje poškodbe.

Izboljšanje telesnih zmogljivosti

Fizioterapevtske storitve pa so učinkovito orodje tudi za izboljšanje telesnih zmogljivosti športnikov in rekreativcev. Zato ni nič presenetljivega, da so fizioterapevti danes že stalni člani športnih ekip v različnih športih.

Poleg tega, da vam pomagajo pri rehabilitaciji poškodb, pa se osredotočajo tudi na hitrejšo regeneracijo po napornih treningih in s tem optimizacijo atletske uspešnosti. Fizioterapevti lahko ocenijo biomehanske pomanjkljivosti in s posebnimi vajami, manualno terapijo in funkcionalnim treningom pripomorejo k optimizaciji moči, vzdržljivosti in prožnosti.

Fizioterapevtske storitve lahko močno spremenijo vaše življenje in vam omogočijo, da premagate vse telesne izzive in ponovno pridobite nadzor nad svojim telesom. Investirajte v svoje zdravje in prepričani smo, da vas čaka srečnejše življenje.

Fizioterapija je veda, s katero se ponovno vzpostavi, ohranja in krepi zdravje vsakega posameznika in njegove gibalne sposobnosti. Če želite zdravje postaviti na prvo mesto, potem so fizioterapevtske storitve zagotovo prava izbira.