Search
Close this search box.

FOTO: Poplavljene ceste, podrta drevesa, voda zalivala objekte

Močno deževje v noči na soboto, 1. septembra 2018, je na Koroškem, predvsem na območju Podvelke in Ribnice na Pohorju povzročilo ogromno težav. Zaradi plazu je zaprta tudi tudi glavna cesta proti Mariboru.

Poplavljena je tudi cesta Vas – Remšnik (Koležnikov most), meteorna voda na večih krajih v občini Podvelka, Radlje ob Dravi in Ribnica na pohorju ogroža nekaj stanovanjskih hiš, na večih koncih so se na cesto podrla drevesa.

Na glavno cesto proti Mariboru se je usul zemeljski plaz ter drevje. Cesta je bila nekaj časa zaprta, možen je bil obvoz. Trenutno je cesta prevozna, vendar je potrebno biti zelo previden, saj je na cesti veliko vode.

FOTO: Bralec

Most pri Podvelki. FOTO: Andrej Kovše

Ob 6.17 se je na cesto Vas–Remšnik v občini Radlje ob Dravi podrlo drevo. Posredovali so gasilci PGD Radlje ob Dravi, ki so drevo razžagali in odstranili.

Ob 6.24 je na Vasi v občini Radlje ob Dravi meteorna voda ogrožala stanovanjski objekt. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so preusmerili tok vode in preprečili poplavljanje objekta.

Ob 6.06 je na regionalni cesti Radlje–Maribor pri HE Vuhred večji zemeljski plaz zasul cestišče. Dežurni delavci cestnega podjetja VOC Celje so s pomočjo delovnega stroja odstranili nanos zemljine.

PREVALJE

Ob 0.17 je na ulici Trg v občini Prevalje, zaradi zamašenega jaška meteorna voda poplavljala cestišče. Posredovala sta gasilca PGD Prevalje, ki sta jašek odmašila in preprečila nadaljnje poplavljanje cestišča. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.