Zaradi okužbe enega od učencev v karanteno dva razreda OŠ Preska

Po tem ko so bili v nedeljo na osnovni šoli Preska obveščeni, da je eden od učencev okužen z novim koronavirusom, so vse učence dveh četrtih razredov poslali v 14-dnevno karanteno. Zanje bo organiziran pouk na daljavo, prostori šole pa so bili v sodelovanju z občinsko civilno zaščito že razkuženi, so sporočili z občine Medvode.

V sporočilu za javnost so na občini zapisali, da se zavedajo, da bo organizacija družinskega življenja v naslednjih dneh izrazito motena, starše otrok v karanteni pa prosijo za razumevanje.

Preberite tudi: Na OŠ Črna v karanteni osem zaposlenih in šest učencev, delo bo še naprej potekalo nemoteno

Odločitev o karanteni za otroke dveh razredov so sicer na včerajšnjem sestanku sprejeli na podlagi ukrepov, dogovorjenih z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) in civilno zaščito. Na sestanku je bil poleg vodstva šole in dela štaba Civilne zaščite Medvode tudi župan Medvod Nejc Smole.

“Kljub preventivnim ukrepom je možno, da se v naslednjih mesecih podoben primer pojavi tudi v katerem od drugih naših javnih zavodov, a verjamemo, da se bodo vodstva zavodov odzvala hitro in v skladu s protokoli in navodili državnih institucij, kot so danes pravilno ravnali v OŠ Preska,” so zapisali na občini. Dodali so opozorilo občanom, naj dosledno spoštujejo in izvajajo priporočila NIJZ.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja