Zaradi hrošča še vedno vsak dan izbrisanih nekaj deset napotnic

Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje (NIJZ) še ni uspelo odpraviti sistemske napake, ki povzroča izbris terminov zdravstvenih storitev s čakalnih seznamov. Vsak dan se še vedno izbriše nekaj deset napotnic z datumi v prihodnosti, poroča portal Radiotelevizije Slovenija (RTVS) MMC.

Na ljubljanskem UKC se tako po njihovih navedbah dnevno neupravičeno izbriše v povprečju pet napotnic. Kljub temu so zagotovili, da so poskrbeli za vseh 325 neupravičenih izbrisanih napotnic. Bolnike so večinoma naročili na isti termin, kot so ga imeli prvotno.

UKC Ljubljana je po pisanju portala NIJZ pozval, naj čim prej odpravi napako, saj imajo zaradi nje veliko dodatnega dela. Ob tem pa se bojijo, da bo ostal določen nabor pacientov, za katere nihče ne bo vedel, da je napotnica izbrisana.

“NIJZ smo prosili, če nam lahko dajo izpis tistih, ki jih bodo brisali v prihodnje in da so kandidati za izbris napotnice, kljub temu da je v čakalni vrsti še vedno njegov termin; teh imamo zdaj odprtih okoli 1000 za pregledati,” je za portal povedala Tatjana Pavlin iz UKC.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije