Search
Close this search box.

Zaposleni SB SG: “Obsojamo navedbe in zapise direktorja ter se od njih ograjujemo”

Predsednik sveta Splošne bolnišnice Slovenj Gradec Simon Jevšinek je od direktorja bolnišnice Janeza Lavreta zahteval, da svetu zavoda sporoči okoliščine, ki so ga pripeljale do neprimerne komunikacije, ne bo pa zaradi tega skliceval dopisne seje. Lavre se je medtem opravičil, zadeva pa je že v postopku obravnave pri Zdravniški zbornici Slovenije.

Zaposleni so v skupnem sporočilu za javnost danes zapisali: “V zadnjih dneh smo na družbenem omrežju Twitter prebirali sporočila in prispevke direktorja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec Janeza Lavreta, dr. med., ter odzive nanje.

Zaposleni v bolnišnici se od pojava virusa na tleh Evrope pripravljamo na delovanje bolnišnice v času krize, prilagajamo delovišča, pišemo postopke obravnave, navodila za uporabo zaščitne opreme, izvajamo testiranja zaposlenih ter izvajamo priporočila in usmeritve MZ in NIJZ, s katerimi bi zaščitili tako pomoči potrebne paciente kot zaposlene.

Pri tem gre pohvala vsakemu posebej in vsem skupaj.

Zaradi navedenega obsojamo navedbe in zapise direktorja in se od njih ograjujemo ter hkrati javnosti sporočamo, da se v bolnišnici trudimo tudi v teh izrednih razmerah ohraniti visoko raven strokovnosti in človečnosti.”

PREBERITE TUDI: Neprimerni tviti direktorja SB SG: “Ti ne boš šel na ventilator!”

Medtem so bili zaradi dogajanja že sproženi postopki pri Zdravniški zbornici Slovenije (ZZS), kjer bo zadevo obravnaval odbor za pravno-etična vprašanja. Zbornica je sicer v zadnjem času prejela kar nekaj opozoril o etično spornih načinih komunikacije nekaterih članov na socialnih omrežjih. Skupno dve taki prijavi je zbornica danes predala v obravnavo omenjenemu odboru, ki se bo do posameznih prijav opredelil in ustrezno ukrepal, so sporočili iz ZZS.

V ZZS vse neustrezne izjave ali dejanja odločno obsojajo in se opravičujejo tistim, ki bi utegnili zaradi takšnih izjav članov zbornice biti prizadeti, so navedli pri ZZS. Pozivajo vse, predvsem pa svoje člane, da še posebej v času zaostrenih razmer zaradi epidemije covida-19 in posledično visokih obremenitev v komunikacijah, tudi če gre za komunikacijo na socialnih omrežjih, vsi ohranijo visoko stopnjo profesionalnosti in etike. Vsakršne žaljivke in grožnje v komunikaciji s komerkoli so nedopustne, so zapisali pri ZZS.

Da je pri tvitih direktorja slovenjgraške bolnišnice šlo za popolnoma neprimerno in žaljivo komunikacijo, ki jo obsojajo in zavračajo, so na korespondenčni seji ocenili tudi člani Velenjsko-koroškega regijskega odbora skupščine ZZS, ki so menili, da izjave in zapisi škodijo tudi širšemu ugledu zdravništva, zato so z mnenjem seznanili predsednico ZZS Zdenko Čebašek-Travnik.

Sicer pa je predsednik sveta slovenjgraške bolnišnice Jevšinek dopoldne za STA pojasnil, da je od Lavreta zahteval, da še danes pošlje pojasnilo vsem članom sveta zavoda in zaposlenim. Po besedah Jevšinka je Lavre neprimerno komunikacijo povezal s trenutno preobremenjenostjo zaradi epidemije covida-19. Lavre svoje odzive obžaluje, prav tako obžaluje, da je s tem okrnil ugled bolnišnice, je povedal Jevšinek in dodal, da izredne seje zdaj ne more sklicati.

PREBERITE TUDI: Direktor slovenjgraške bolnišnice se je zaradi neprimernih tvitov že opravičil

Vir: Splošna bolnišnica Slovenj Gradec, STA

3 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
gorjanc
gorjanc
4 let nazaj

Neaktivacija pooblastil vojski pomeni več migrantov in večje zdravstvene težave tudi z respiratorji ,kibi jih morali nameniti nezakonitim migrantom ( po Marakešu smo jih DOLŽNI ZDRAVITI POD ENAKIMI STANDARI KOT SVOJE), bi jih za naše državljane zmanjkalo in mogoče še za zgago!
V TEM KONTEKSTU RAZUMEM TISTI NERODEN TVIT ZGAGI. BOLJ KOT ŠTOS !!!
Pod sedanjo vlado se počuti bolj “ogroženega?” in je kolerično reagiral v smislu ,ko si pred mnogimi leti kakšnemu iz juge rekel “opr.izr. jebenti mater ” in te je “usmodu ” po njuški .Ja na takega me spominja

Taja
Taja
4 let nazaj

Ja ok…. ni bilo primerno. Ampak dajte mu zdaj ze enkrat mir. V casu epidemije naj pocne delo, zaradi katerega je tam in v katerem je dober…. organizira delo osebja. Se kako bomo potrebovali vse kapavitete, ce se bo bolezen se sirila. In v tem trenutku ga do onemoglosti sekirat in vznemirjat zaradi take stvari? Bil je opozorjen, opravicil se je…. sam presneto dobro ve, kaj je naredil in zagotovo se lep cas ne bo pozabil….

Zdaj pa prosim, ne zapravljajtw vec davkoplacevalskega denarja. Pustite mu naj dela!!

Ravenčan
Ravenčan
4 let nazaj

Zakaj sploh imamo vojsko,če ne sme služiti in varovati svoj narod.nič ne sme.po tem takem so vsa usposabljanja nesmiselna in se ne čudim da ni več nobenega ponosa slov. Vojakov,saj jih obravnavate kot tabornike.Žalost.

Dogodki