Direktor slovenjgraške bolnišnice se je zaradi neprimernih tvitov že opravičil

Splošna bolnišnica Slovenj Gradec

Predsednik sveta Splošne bolnišnice Slovenj Gradec Simon Jevšinek je od direktorja bolnišnice Janeza Lavreta že zahteval, da svetu zavoda prek elektronske pošte sporoči svoje stališče oz. okoliščine, ki so ga pripeljale do neprimerne komunikacije, ne bo pa zaradi tega skliceval dopisne seje, je danes pojasnil Jevšinek. Lavre se je medtem opravičil.

Direktor koroške bolnišnice Lavre se je pod plazom ogorčenj znašel, potem ko se je prek zdaj že ukinjenega računa na Twitterju odzval z neprimernimi in tako za zdravnika kot direktorja nesprejemljivimi zapisi, v katerih je izpostavljal okužbo s koronavirusom v povezavi z odločanjem o ventilatorju.

PREBERITE TUDI: Neprimerni tviti direktorja SB SG: “Ti ne boš šel na ventilator!”

“Moja komunikacija je bila skrajno neprimerna in hudo žaljiva, zato se vsem vpletenim še enkrat iskreno opravičujem,” se je danes za STA odzval direktor Splošne bolnišnice Slovenj Gradec Janez Lavre.

Pojasnil je, da se je opravičil tudi predsedniku sveta zavoda Simonu Jevšinku, ministru za zdravje Tomažu Gantarju, na poziv je odgovoril tudi predsedniku bolnišnične etične komisije Frenku Krištofelcu in podal obžalovanje in opravičilo. Prav tako pripravlja opravičilo vsem zaposlenim, je še zapisal Lavre.

Jevšinek pa je za STA pojasnil, da je od Lavreta zahteval, da še danes pošlje pojasnilo vsem članom sveta zavoda in zaposlenim. Po besedah Jevšinka je Lavre neprimerno komunikacijo povezal s trenutno preobremenjenostjo zaradi epidemije covida-19. Lavre svoje odzive obžaluje, prav tako obžaluje, da je s tem okrnil ugled bolnišnice, je povedal Jevšinek in dodal, da izredne seje zdaj ne more sklicati.

Lavre slovenjgraško bolnišnico vodi od leta 2007, razen v vmesni enoletni prekinitvi v letih 2016 in 2017, ko je vodil Univerzitetni klinični center Maribor. V preteklosti je bil član stranke NSi, iz katere je po navedbah stranke izstopil pred enim letom.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.