Search
Close this search box.

Zapora cest zaradi zimsko spomladanske odjuge v nekaterih koroških občinah

Fotografija je simbolična

Radlje ob Dravi

Občina Radlje ob Dravi vas obvešča, da zaradi odjuge in razmočenosti cestišč od 8. 3. 2023 do preklica velja na občinskih in gozdnih makadamskih cestah prepoved tovornega prometa, ki presegajo 7,5 t skupne teže. Prepoved bo označena s prometno signalizacijo.

Prepoved ne velja za komunalna in intervencijska vozila, vozila za prevoz mleka in vozila, ki izvajajo redno vzdrževanje cest.

Več informacij si lahko preberete TUKAJ.

Dravograd

Občina Dravograd obvešča občanke in občane Občine Dravograd ter druge uporabnike občinskih cest v občini, da zaradi spomladanske odjuge razglašamo začasno omejitev tovornega prometa na vseh občinskih asfaltnih in makadamskih cestah in sicer od 8. 3. 2023 do 28. 4. 2023.

Prepoved bo označena s prometnimi znaki 2207 »Prepovedan promet za tovorna vozila ali skupine vozil« in dopolnilnimi tablami 4603-1 z besedilom »Dovoljeno samo s posebnim dovoljenjem Občine Dravograd«.

Prevalje

Občina Prevalje obvešča vse uporabnike občinskih cest v občini Prevalje, da zaradi odjuge razglaša začasno omejitev tovornega prometa na vseh občinskih makadamskih cestah.

Začasna omejitev prometa velja od 9.3.2023 do preklica in je označena z ustreznimi prometnimi znaki. Stranke, ki bi želele kljub omejitvam izvajati prevoz po odsekih, navedenih v sklepu, morajo podati na občinsko upravo po e-pošti na obcina@prevalje.si ali osebno, vlogo (v prilogi). Ker je koncesionar za vzdrževanje kategoriziranih občinskih cest v Občini Prevalje podjetje Slemenšek, gradbeno podjetje d.o.o., Dobja vas 190a, 2390 Ravne na Koroškem, vljudno prosimo, da vlogo vložite vsaj teden dni pred nameravanim prevozom, saj mora odseke pred prevozom koncesionar predhodno pregledati in podati soglasje k posameznemu prevozu.

Navedene omejitve ne veljajo za vozila rednega javnega potniškega prometa, za komunalna vozila, za vsa vozila na intervencijski vožnji in za vozila s posebnim soglasjem občinskega upravnega organa pristojnega za ceste.

Vloge najdete TUKAJ.

Slovenj Gradec

JKP Komunala Slovenj Gradec in Mestna občina Slovenj Gradec obveščata uporabnike lokalnih in gozdnih cest, da zaradi odjuge in razmočenosti velja začasna prepoved tovornega prometa težja od 7,5 t skupne mase na vseh občinskih in gozdnih cestah, kjer je označeno z ustrezno prometno signalizacijo. Prepoved velja od 8. 3. 2023 do preklica.

Muta

Občina Muta obvešča vse udeležence v prometu, da zaradi višjih temperatur, odjuge in razmočenosti terena velja na območju Občine Muta začasna prepoved vožnje za vozila, katerih osna obremenitev presega 4t.

Začasna prepoved velja od četrtka, 9. 3. 2023, do preklica, na vseh kategoriziranih in gozdnih cestah v Občini Muta, ki so označene z ustrezno prometno signalizacijo.

Vuzenica

Vse uporabnike javnih cest na območju Občine Vuzenica obveščajo da je, zaradi otoplitve in precejšnje razmočenosti terena, prepovedana vožnja tovornih vozil na makadamskih lokalnih cestah, javnih poteh in gozdnih cestah, ki presegajo osno obremenitev 4 ton, oz. 6 ton na asfaltnih cestah, v času od 00.00 zjutraj do 24. ure zvečer.

Prepoved vožnje velja od 22.02.2023 do preklica.

Proti kršiteljem bodo uvedeni ustrezni ukrepi.

Vir: Občine

Dogodki