Search
Close this search box.

Žalostna zgodba: Toby iz Koroške zaradi nesreče lastnika išče nov dom

Na družabnem omrežju Facebooka je zaokrožila zgodba o psičku Tobyju kratkodlakem Jack russell terierju, ki išče nov dom, zaradi bolezni lastnika.

Na Facebook strani DPMŽ Koroške so zapisali ganljivo zgodbo lastnika Tobya, Jožeta, ki zaradi hude hude nesreče ne more več biti s Tobyem.

Kot je povedal Jože, sta si z ženo pred nekaj leti zaželela psa za družbo in dobila Tobyja, kratkodlakega Jack russell teriera. Skupaj so se veselili življenja, hodili na morje, v planine, na sprehode, skupaj spali, jedli, … Da bi bilo Tobyju še lepše, sta v bližini doma kupila majhen vikend ob gozdu, naredila varno ograjo, da je Toby lahko varno tekal poleti po livadi, pozimi pa po snegu.

Vendar, žal sreča ni trajala dolgo, saj se je Jožetu zgodila nesreča. Lanskega leta je na vikendu padel in si zlomil vrat. Toby ga je tako žalosten čakal več mesecev. Jože se je vrnil šele novembra 2022, tetraplegik, priklenjen je na posteljo in popolnoma odvisen od drugih.

Za Toby je bila to velika sprememba. Prej skupno aktivno preživljanje časa, sedaj pa lastnik samo leži v postelji. In odkar je Jože prišel iz bolnice, Toby zaščitniško sedi na bolniški postelji in težko spusti koga blizu, da ne bi Jožeta spet kam odpeljali. V stanovanje pa vsak dan prihajajo tuji ljudje, ki Jožeta oskrbujejo. Več mesecev so se na vse načine trudili, da bi skupaj zmogli, a spoznavajo, da tudi Toby trpi in nima več pravega življenja.

Tako so sprejeli najtežjo odločitev in se odločili, da je za Tobyja najboljše, glede na to da je še mlad, da dobi nove lastnike, ki bodo z njim lahko tekali po livadi, jesenskem listju, mivki in snegu.

Toby je s Koroške, star je štiri leta in pol, zdrav, z urejenimi dokumenti. Vse zainteresirane prosijo, da kontaktirajo DPMŽ Koroška.

Vir: FB DPMŽ Koroška

Dogodki

Na družabnem omrežju Facebooka je zaokrožila zgodba o psičku Tobyju kratkodlakem Jack russell terierju, ki išče nov dom, zaradi bolezni lastnika.