Search
Close this search box.

Zadnja uradna akcija katre Fratar je zaključena

Preživela je naporen petek, a zaključila ga je s širokim nasmehom. Rahlo utrujena, skromna, a s plemenitim in velikim srcem. Zdaj ima le malo časa za počitek, a žene jo neizmerna volja in energija. Pogumno se podaja proti torku, 4. aprila, ko bo dobila novega lastnika. Pogrešali jo bomo, a verjamemo, da bo v srcih za vedno ostala naša katra Fratar. Poklon katri in poklon junakom Koroške - družini Fratar, ki za seboj skupaj s z njo puščajo neizbrisljiv pečat.

Zadnji petek dobrodelne akcije, 31. marec in zadnja uradna akcija po Koroški se je odvila in tako zaključila včeraj. Za družino Fratar in njihovo katro pa je res naporen dan.

Na facebook profilu Katre Fratar so zapisali: “Spodobi se, da se dan začne z dobro jutranjo kavo, kje drugje kot pri sosedu, poslovnem partnerju, podjetju Tehnovar. Torej, hvala za kavo. HVALA ZA DONACIJO in PODPORO. Ko se vrnemo domov, nas preseneti junak 3. nadstropja, Janez Epšek z mamico in atijem. Ponosni smo, da so nas obiskali in se z nami fotografirali. HVALA ZA NJIHOVO DONACIJO in PODPORO. ZA OBISK. Naš brat Zlatko je želel spet na dvorišče srednje šole Ravne, ki jo je obiskoval tudi sam. Zdaj njegovo strojniško pot nadaljujeta sinova Žak in Žan. Ena gasilska z ravnateljico ga. Ivanko Stopar, dijakinjo in dijaki in seveda z našo Katro. HVALA ZA SPREJEM, DONACIJO in PODPORO!”

Nato so se odpravili po hribu navzdol, saj je katra želela pozdraviti poslovne partnerje podjetja INFOSYS in PRO FIN, ki obvladajo številke. To bi želela tudi sama. Njihovi zaposleni so nas sprejeli kar pred stavbo, pripravljeni za poziranje. HVALA ZA DONACIJO in PODPORO so še zapisali.

Njihova pot se je nadaljevala v Picerijo Gajbica, kjer po njihovem mnenju pečejo najboljše pice. Tam so jim zaposleni in lastnika v dobrodelni namen darovali svoje napitnine. Zelo srčna in lepa gesta. V podjetju OBSA so bili ponovno deležni toplega sprejema lastnikov, sicer tudi njihovi poslovni partnerji, ga. Darinka in g. Sašo ter njun sin s partnerico. Hitro so naredili par fotografij, nato pa sedli za mizo, polno dobrot in se malo okrepčali. Nato pa svojo pot nadaljevali do podjetja HAPLAST, ki ima tako kot oni – družinsko tradicijo. Z veseljem smo se postavili pred objektiv tudi z njimi za lep in trajen spomin.

S svojo katro, ki je precej vzdržljiva, da je ne utrudi tudi tako naporna pot, so se podali naprej in zaslišalo se je petje otrok iz vrtca in šole. Recitacija – njihovi katri Fratar v čast. Toplo jim je bilo pri srcu.

V centru Črne na Koroškem jih je pričakala množica občank in občanov, otroci iz vrtca, učenci OŠ Črna na Koroškem in CUDV Črna na Koroškem. Z odprtim srcem in rokami jih je najprej sprejela in pozdravila županja Občine Črna na Koroškem mag. Romana Lesjak. Zapisali so: “Med prvimi nas je pozdravila županja, ga. Romana Lesjak, z objemom toplim kot mami.” Po koncu prireditve jih je županja zapeljala še en krog, zraven pa so povabili tudi ravnatelja OŠ Črna na Koroškem.

V zapisu dodajajo: “Tako zaposleni v OŠ, občini in CUDV, so nam izročili vrednostne bone, zbrane za dober namen. Spoznali pa smo tudi Klara Vrabič, ki se je s to kruto boleznijo borila in bitko dobila. Med navdušeni nad našo akcijo je tudi, g. Stanko Grl, ki je Katri posvetil tudi pesem. Ker pa prazna vreča ne stoji pokonci, smo v dobri družbi pojedli pravi KOROŠKI ŠNICEL ! Kot se za tak sprejem spodobi, smo vse skrbno zadokomentirali. ISKRENA HVALA in VELIK POKLON VSEM. HVALA ZA DONACIJE, PODPORO in KRASEN DAN!”

Ustavili so se tudi pri družinskem podjetju STANE. Njihov dolgoletni prijatelj je želel fotografijo s Katro, v spomin na mlada leta. Fratarjevi pa se zavedajo, da je iskreno prijateljstvo neopisljivo razkošje in seveda so ga več kot z veseljem obiskali. Tudi on je dobrodelno akcijo podprl z donacijo.

Naslednja postaja je bila pri Elektru Kavtičnik, ki so sicer tudi njihovi poslovni partnerji. Imenujejo jih kar “mojstri za štrom”. Razveselili so se snidenja z Matevžem Kavtičnikom. Tu je še RV MOJSTERRobi Anželak, PRIJATELJ, DONATOR in PODPORNIK. Po fotografiranju so se še odžejali in dali gas naprej.

Za fotografijo ali dve, nas je k sebi povabil direktor podjetja SVAN-Anton Svečko. Z veseljem smo se odzvali vabilu, in Katri polepšali popoldne. Upam, da tudi prijatelju Antonu. HVALA ZA PODPORO in DONACIJO!

Ker pa katra dobrodelnica ni več rosno mlada, je seveda potrebovala malo počitka. Počitek pa se ni prilegel le njej, ampak tudi trem junakom Koroške – bratom Fratar. Postanek za kratek počitek in predah je potekal v Havani Ravne na Koroškem, lastnik Ljubo pa je poskrbel za njihovo dobro počutje, ki se jim je zelo prileglo. Tudi on ni pozabil na prispevek za dober namen.

Za konec napornega dne je sledila še ena gasilska fotografija s prijateljem in donatorjem podjetja Transport Skrube. Katra se postavila ponosno pred tovornjake. Med njimi je bila res najmanjša in najskromnejša, a z velikim srcem, ki piše eno najlepših dobrodelnih zgodb zadnjega časa.

Za konec so zapisali še: “ISKRENO PA SE VSEM, IZ SRCA ZAHVALJUJEMO ZA KRASNO PREŽIVET DAN!”

Mi pa se zahvaljujemo družini Fratar za vso energijo, trud in predanost dobrodelni akciji, ki odmeva po vsej Sloveniji in verjetno tudi izven naših meja ter je najlepši zgled kar ga človek sploh lahko premore in pokaže. Hvala za mavrične dni junakom 3. nadstropja, hvala za upanje v lepši svet in hvala, ker ste. Opravljate neprecenljivo poslanstvo, ki je za zapis z zlatimi črkami in plemenita gesta zaradi katere nam poje srce. HVALA VAM.

Ne pozabite pa, da bo katra Fratar, v torek, 4. aprila, ob 15. uri, v dvorani Špic D dobila novega lastnika, ki ga bo izžrebal nekdanji predsednik Republike Slovenije – Borut Pahor. Vabljeni!

Vir: Fb Katra Fratar

Dogodki

Preživela je naporen petek, a zaključila ga je s širokim nasmehom. Rahlo utrujena, skromna, a s plemenitim in velikim srcem. Zdaj ima le malo časa za počitek, a žene jo neizmerna volja in energija. Pogumno se podaja proti torku, 4. aprila, ko bo dobila novega lastnika. Pogrešali jo bomo, a verjamemo, da bo v srcih za vedno ostala naša katra Fratar. Poklon katri in poklon junakom Koroške - družini Fratar, ki za seboj skupaj s z njo puščajo neizbrisljiv pečat.