Začetek gradnje tretje razvojne osi tudi na Koroškem vse bližje

Medtem ko že teče gradnja na severnem delu tretje razvojne osi pri Gaberkah, se kmalu obeta tudi začetek del na Koroškem. "Odlična novica za Koroško: Dars je danes pridobil gradbeno dovoljenje za odsek Jenina na tretji razvojni osi v okvirni vrednosti 36 milijonov evrov. Kmalu pričnemo z deli tudi na Koroškem!" je sporočil minister Jernej Vrtovec.
tovornjak cesta

Lokacija oz. sklop Jenina je na območju Mestne občine Slovenj Gradec in bo torej predvidoma druga lokacija, na kateri bodo stekla dela za bodočo hitro cesto na odseku tretje razvojne osi Velenje-Slovenj Gradec. Pri Gaberkah v šoštanjski občini že tečejo od oktobra lani.

Na sklopu Jenina bi z deli lahko začeli predvidoma avgusta, so za STA napovedali na Darsu. Že nekaj mesecev je v teku postopek izbire izvajalca del za ta sklop. Ponudniki, ki jim je bila priznana sposobnost v prvi fazi postopka javnega naročila, so bili 23. aprila letos pozvani k oddaji ponudb. Odpiranje ponudb bo 1. junija od 11. uri.

Dars je sposobnost sodelovanja v drugi fazi postopka za dela na sklopu Jenina priznal Strabagu, skupnemu nastopu ponudnikov Pomgrad, Garnol, GGD in Voc Celje, skupnemu nastopu družb Kolektor CPG, Kolektor Koling in CGP, pa tudi skupnemu nastopu družb GP Krk in Trgograd.

Sicer pa so na Darsu glede sklopa Jenina še pojasnili, da je bila “razpisna dokumentacija v pregledu in nato tudi potrjena na ministrstvu za infrastrukturo, saj je projekt uvrščen med morebitne rezervne projekte za EKP 2014-2020 in se bo predvidoma financiral iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.”

Medtem na sklopu Gaberke dela potekajo skladno s terminskim planom. Med drugim se trenutno izvajajo betonerska, železokrivska in tesarska dela na vmesnih stebrih nadvoza. Potekajo tudi nekatera zemeljska dela in prestavitev obstoječih ter vgradnja novih komunalnih vodov. “Gradbena dela na tem sklopu bodo skladno s predvidenim terminskim planom zaključena do konca letošnjega leta,” napovedujejo na Darsu.

Za sklopa B – Škalsko jezero in H – Konovo pa je trenutno v teku pregled prijav za sodelovanje v prvi fazi postopka. Za ta dva sklopa sta postopka pridobitve gradbenih dovoljenj že v teku.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.