Začetek gradnje na Javorniku povzroča stanovalcem težave pri parkiranju. Občina Ravne odgovarja

V uredništvo Koroških Novic smo prejeli kar nekaj vprašanj in pripomb glede parkiranja na Ravnah, natančneje na Javorniku, kjer bodo gradili trgovski center. Gradbišče je v pripravi, stanovalci pa, kot navajajo, na obstoječih parkiriščih naj ne bi smeli parkirati. Na občini ob tem prosijo za razumevanje in obljubljajo, da bodo v času gradnje poskušali v dogovoru z izvajalcem gradnje delno omogočiti tudi parkiranje na območju gradnje, izven gradbišča.
l_404716_1

“Ob dobrih vremenskih pogojih za terensko delo smo začeli uresničevati že napovedane in javnosti večkrat predstavljene projekte. Vsi terenski posegi pred dokončno ureditvijo so stresni, saj predstavljajo nevšečnosti in ovire največkrat v prometu. Prav tem ‘začasnim situacijam’ skušamo nameniti kar največ pozornosti, da v največji možni meri omilimo neželene okoliščine za občanke in občane,” so na naše poizvedovanje odgovorili na občini.

Na občini tudi navajajo, da so in še bodo ob neposredni bližini predvidenega gradbišča trgovskega centra Spar na Javorniku urejena dodatna parkirišča:

  • Jeseni 2020 je bila z namenom zagotovitve dodatnih parkirišč, zaradi gradnje novega trgovskega centra izvedena razširitev obstoječega makadamskega parkirišča s 45-50 parkirnimi mesti na vratih Javornika,
  • pred bloki št. 49-51 je sočasno z izgradnjo komunalne infrastrukture predvidena ureditev 32 novih parkirnih mest,
  • dodatno bo razširjeno parkirišče za bloki št. 47, 48,
  • urejena bodo nova parkirna mesta med stanovanjskima blokoma št. 45 in 46,
  • 21 novih parkirnih mest bo zagotovljenih pred blokom Javornik št. 54,
  • 17 novih parkirnih mest bo urejenih vzdolžno ob desni strani ceste pred blokoma št. 44 in 45,
  • za potrebe zagotavljanja zadostnih parkirnih površin bodo dodatno urejena parkirna mesta tudi na drugih mestih na Javorniku (npr. Javornik št. 19-20, ob krožni cesti pred Javornikom 38 oz. 39),
  • v času gradnje bodo poskušali v dogovoru z izvajalcem gradnje delno omogočiti tudi parkiranje na območju gradnje, izven gradbišča. 

Občina namerava na ta način urediti skupno več kot 100 parkirnih mest, s katerimi bodo nadomestili začasno izgubljenih 50 parkirišč zaradi izgradnje trgovskega centra Spar, so še navedli na ravenski občini.

Vse uporabnice in uporabnike prosijo za strpnost in razumevanje v času izvedbe navedenih aktivnosti.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.