Search
Close this search box.

Začetek gradnje krožišča v Šmartnem pri Slovenj Gradcu odvisen od epidemiološke situacije

Po večletnih prizadevanjih slovenjgraške občine bi se ob dejstvu, da je pogodba z izvajalcem del podpisana, konec marca lahko začela gradnja krožišča v Šmartnem pri Slovenj Gradcu, a je zaradi nastalih razmer ob širjenju novega koronavirusa zdaj začetek del odvisen od epidemiološke situacije. Naložba je vredna nekaj manj kot 834.000 evrov.

Za ureditev krožišča v Šmartnem na glavni cesti Slovenj Gradec-Velenje je pogodba z izbranim izvajalcem že podpisana. V sklopu del je predvidena preureditev križišča v krožno križišče z ureditvijo priključkov ter uvozov.

Prav tako bodo v okviru naložbe uredili odvodnjavanje, dvoje avtobusnih postajališč, prestavili in zaščitili bodo komunalne vode ter uredili cestno razsvetljavo in pohodne površine, so za STA pojasnili na direkciji za infrastrukturo, ki bo k naložbo po načrtih prispevala 637.000 evrov, preostalo bo pokrila Mestna občina Slovenj Gradec.

Začetek gradnje na slovenjgraški občini pozdravljajo. Kot je že pred dnevi za STA dejal župan Tilen Klugler, so si na občini za to predvsem zaradi varnostne problematike obstoječega križišča prizadevali vrsto let.

Začetek del je bil predviden konec marca, a je to zdaj po pojasnilih direkcije odvisno od epidemiološke situacije.

Dogodki