Search
Close this search box.

Začenja se prvi dan festivala “Koroška, kdo si?”

Na otvoritvenem dnevu festivala "Koroška, kdo si?" bosta v Kompleksu potekali dve delavnici, zvečer pa bo na ogled razstava del Lenarta Mlinarja in Romane Virtič.

Jutri se začenja prvi dan tritedenskega dogajanja v Koroškem mladinskem kulturnem centru Kompleks, s katerim želijo skozi pester in raznolik program omogočiti najrazličnejše prireditve mladim in tistim starejšim, ki so mladi po srcu. V ta namen se bosta na otvoritveni dan festivala v Kompleksu odvili dve delavnici. Ob 16:30 se bo pod mentorstvom Tee Kovše odvila delavnica “Lutkovni parkour”, pod mentorstvom Katje Vravnik (Gledališče DELA) pa bo ob 18:00 potekala plesno-gibalna delavnica “Prebudi svoje telo”, na katero vabijo vse, ki bi želeli razviti občutek za zavedanje gibanja in plesa. Dan se bo ob 20:00 zaključil z razstavo umetniških del mladega Koroškega para: Romane Virtič in Lenarta Mlinarja.

LUTKOVNI PARKOUR – lutkovna delavnica (16:30)
Na lutkovni delavnici se bomo pod vodstvom Tee Kovše lahko osredotočali na hojo in skoke z lutkami. Vsak udeleženec bo na delavnici dobil namizno leseno lutko v višini cca. 50 cm, s katero boste lahko raziskovali gibanje v prostoru. “Lutkovni parkour” je tehnika animiranja namizne lutke v urbanem okolju, cilj pa je iskanje različnih načinov lutkovne animacije in njene uporabe. V začetnem tečaju boste spoznavali in raziskovali osnove lutkovne animacije z namizno lutko, različne prostore za lutkovno animacijo (na primer oder, hodnik, stopnice, ulica, …) ter z animacijo lutke premagovali ovire. Delavnica je omejena na 5 udeležencev, obvezna je predhodna prijava na info@kompleks.it.

*Parkour je telesna disciplina francoskega izvora, v kateri udeleženci tečejo po namišljeni poti in pri tem čim hitreje in čimbolj učinkovito premagujejo ovire.

PREBUDI SVOJE TELO – plesno gibalna delavnica (18:00)
Delavnica sodobnega plesa, ki jo vodi Katja Vravnik, je namenjena zavedanju giba in svojega telesa. Skozi potovanje po prostoru se boste poigravali z odnosom do lastnega telesa, raziskovali boste dotik med plesalci in odnos do predmetov v prostoru. Vsak udeleženec bo skozi gibalne prvine prebudil svoje telo in razvil lasten občutek za manipulacijo telesa. Delavnica je namenjena vsem, ki bi želeli razviti občutek za veščino gibanja in plesa. Delavnica je omejena na 10 članov, obvezna je predhodna prijava na info@kompleks.it.

RAZSTAVA ROMANE VIRTIČ IN LENARTA MLINARJA (20:00)
Lenart Mlinar je mlad umetnik, ki prihaja iz Kotelj. Je glasbenik, amaterski slikar in risar, ki že od svojih najstniških let izpolnjuje svoj dar kreativnosti. Tokrat bo na ogled v Kompleksu postavil svoja umetniška dela. Razstavljal bo skupaj s še eno mlado perspektivno umetnico, Romano Virtič.

Dogodki

Na otvoritvenem dnevu festivala "Koroška, kdo si?" bosta v Kompleksu potekali dve delavnici, zvečer pa bo na ogled razstava del Lenarta Mlinarja in Romane Virtič.