Začenja se pomladanski Teden restavracij. Tudi na Koroškem

Začenja se pomladanski Teden restavracij, v katerem bo sodelovalo 108 restavracij z vse Slovenije, od tega tudi dve z Michelinovo zvezdico. Organizatorji dogodka tokrat v osredje postavljajo trajnostno naravnanost pri pripravi hrane s poudarkom na čim manjših količinah zavržene hrane in čim več ponovne uporabe sestavin.

Pomladanski Teden restavracij, ki poteka pod geslom Več okusa, manj ostankov!, bo trajal do 2. aprila. Po navedbah organizatorjev iz podjetja Vivi se jim je novo pridružilo sedem restavracij, katerih posebnost je kakovost, ki “nazorno kaže napredek slovenske kulinarike“.

Svoja vrata za udeležence Tedna restavracij pa bosta odprli tudi dve restavraciji z Michelinovo zvezdico, in sicer Strelec in Hiša Linhart.

Na Koroškem v Tednu restavracij sodelujejo: Gostilna Murko Slovenj Gradec, Restavracija Korošica Dravograd in Hiša Ančka Slovenj Gradec

Sodelujoče restavracije bodo svoje kulinarične zgodbe letos predstavile s posebnimi meniji po ceni 23 evrov. Boljše ocenjene restavracije pa lahko poleg navedene cene uveljavljajo tudi doplačilo za kakovost, so razložili organizatorji. V primeru, da imajo dva srčka, je doplačilo dva evra, za tri srčke ali več pa pet evrov.

Kot so še poudarili organizatorji, lahko v Tednu restavracij sodelujejo le najboljše ocenjene restavracije in gostilne po izboru kulinaričnega kritika Uroša Mencingerja in iskalnika najboljših slovenskih gostiln in restavracij Izbor okusov.

Namen Tedna restavracij je sicer promocija vrhunske slovenske kulinarike, v katerem najboljše slovenske restavracije in chefi ter chefinje spomladi in jeseni predstavijo svoje znanje v treh hodih po prijazni ceni. “S tem slovenski gostinci nagradijo svoje stalne goste za zvestobo in povabijo nove, da spoznajo vrhunsko kulinariko, ki ni vedno draga,” so še spomnili organizatorji.

Vse informacije o načinu rezervacije, sodelujočih restavracijah, razpoložljivih mestih in izboru menijev so dostopne na spletni strani Tedna restavracij, sprejemanje rezervacij pa se je začelo 13. marca.

Vir: Teden rezervacij in STA

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
BANDIT
BANDIT
2 mesecev nazaj

Pride Ramsey pa vse zmece vstran pa kralj nardi Hrano ki je vredna vec ko pa te restavracije skup