Za zagotovitev zaščitne opreme za zdravstvene delavce začela veljati odredba o prepovedi prometa zaščitnih sredstev

  • Pixabay

Od 16. ure velja odredba o prepovedi prometa zaščitnih sredstev

Minister za zdravje, ki opravlja tekoče posle, Aleš Šabeder je odredil omejevalne ukrepe, namenjene omejitvi širjenja okužb z novim koronavirusom. Za zagotovitev zaščitne opreme za zdravstvene delavce so danes med drugim prepovedali promet z zaščitnimi sredstvi v Sloveniji in zunaj nje.

S to odredbo se vsem, ki v Republiki Sloveniji razpolagajo z zaščitnimi sredstvi, katerih namen je zaščita zdravstvenih delavcev in zdravstvenih sodelavcev pri obravnavi in zdravljenju pacientov, okuženih z nalezljivo boleznijo SARS-CoV-2 (COVID-19), prepove promet z navedenimi sredstvi na in izven območja Republike Slovenije, razen za potrebe oskrbovanja izvajalcev zdravstvene dejavnosti, Policije, Slovenske vojske ter sil za zaščito, reševanje in pomoč v Republiki Sloveniji.

Med zaščitna sredstva spadajo:

  • sredstva za osebno in skupinsko zaščito (zaščitne ro­kavice, zaščitni kombinezoni, zaščitne obleke, zaščitne maske (FFFP 2 ali IIR, FFFP 3, troslojne kirurške z vrvicami) in očala),
  • razkužila,
  • druga sredstva in izdelki, ki so lahko uporabljeni za zaščito zdravstvenih delavcev in zdravstvenih sodelavcev pred nalezljivo boleznijo SARS-CoV-2 (COVID-19).

Vir: www.gov.si

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila