Za mesto predsednika DeSUS prispele tri kandidature

Za novega predsednika DeSUS so bile oddane tri vloge s kandidaturami in soglasji kandidatov. To so Ljubo Jasnič, Srečko Felix Krope in Gorazd Žmavc. Vse kandidature bodo prihodnji teden pregledali ustrezni organi stranke, svet stranke pa bo predlagal kandidatne liste za organe, ki jih bo 19. junija volil kongres stranke, so sporočili iz DeSUS.
old-63622_960_720

Rok za vložitev kandidatur za funkcijo predsednika, podpredsednika DeSUS ter dveh namestnikov članov nadzornega odbora DeSUS se je iztekel v soboto. Stranka je pri tem upoštevala roke dostave poštnih pošiljk in danes prejela še zadnje dokumentacije.

Vloge s kandidaturami in soglasji za predsednika stranke so bile oddane za tri kandidate. To so nekdanji sekretar DeSUS Jasnič iz ljubljanskega pokrajinskega odbora, Krope, ki se je že potegoval za mesto predsednika, iz podravskega pokrajinskega odbora ter nekdanji minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Žmavc iz Pokrajinskega odbora Ptuj-Ormož.

Na stranko je prispelo tudi sedem kandidatur za mesto podpredsednika DeSUS, ki se je izpraznilo po odstopu nekdanje podpredsednice Irene Majcen, ter devet kandidatur za dve mesti namestnikov članov nadzornega odbora stranke.

Vse kandidature bo najprej naslednji teden pregledala komisija za kadrovska in organizacijska vprašanja ter nato še izvršni odbor in svet stranke. Slednji bo skladno s statutom stranke predlagal kandidatne liste za organe, ki jih bo volil kongres stranke.

Volilni kongres, že tretji v letu in pol, DeSUS čaka 19. junija. Januarja lani je tedanja kmetijska ministrica Aleksandra Pivec premagala dolgoletnega predsednika Karla Erjavca, a je po nesoglasjih v stranki in očitkih na njen račun glede plačil gostovanj po Sloveniji septembra lani odstopila. DeSUS je na kongresu za predsednika nato ponovno izvolila Erjavca, ki je stranko popeljal iz koalicije Janeza Janše. Po neuspešni konstruktivni nezaupnici z njegovo kandidaturo za predsednika vlade ter po nesoglasjih s strankinimi poslanci je Erjavec marca letos odstopil.

Začasno vodenje stranke je prevzel podpredsednik Anton Balažek, po njegovem odstopu s tega mesta kmalu zatem pa Brigita Čokl.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.