Search
Close this search box.

Za materinski dan prihaja v Vuzenico Kimperk teater

Polna doza smeha vas kmalu čaka tudi v Vuzenici. Prihaja Kimperk tater, ki vas bo nagovoril v "kimperščini" in na kar se da smešen ter humoren način. Zagotovo vam ne bo žal.

V soboto, 25. marca, ob 18. uri prihaja v telovadnico OŠ Vuzenica Kimperk teater z Ojstrice. Igralska zasedba, ki zadnje čase navdušuje svojo publiko in zagotovo smeha ne bo manjkalo tudi v Vuzenici.

Predstava je namenjena vsem staršem, mamam in očetom in vsem, ki bi se radi dobro nasmejali.

Kimperk teater so sekcija kulturno prosvetnega društva Ojstrica in delujejo od junija 2011, ko so prvič nastopili ob lepi nedelji na Ojstrici. Kimperk je staro ime za Ojstrico in ker vsi člani prihajamo iz Ojstrice, so tudi izbrali takšno ime gledališke skupine.

Njihova značilnost so stare ljudske igre in skeči iz vsakdanjega življenja, ki jih predstavijo v njim tako ljubem domačem narečju (t.i. kimperščini) in na karseda smešen način. Kimperk teater deluje pod režiserskim in umetniškim vodstvom g. župnika Igorja Glasenčnika. Igor Glasenčnik jim je tudi priskrbel nekaj scenarijev, nekaj tekstov so dobili od zunanjih piscev, nekatere (pravzaprav vedno več) pa so napisali sami.

Skupina ima 9 igralcev, tonskega mojstra in druge podporne člane. Radi se udeležujejo javnih prireditev, z veseljem pa presenetijo tudi kakšnega slavljenca na zasebni prireditvi. Namen druženja je predvsem zabavati ljudi in nasmejati drug drugega. Njihova najbolj poznana igra je Snubač, ki je zbrala že okrog 200 ponovitev. Poleg te imajo še preko 40 drugih skečev različnih tematik, skupaj jih je toliko, da so zapolnili že 10 DVD-jev.

Verjamemo, da bo tudi telovadnica OŠ Vuzenica pokala po šivih. Vstopnine ni, gostitelj pa je Občina Vuzenica. Lepo in pozorno darilo ob materinskem dnevu. Vabljeni vsi od blizu in daleč. Smeha ne bo manjkalo – ta pa je pol zdravja. Dobrodošli!

Vir: TIC Vuzenica

Dogodki

Polna doza smeha vas kmalu čaka tudi v Vuzenici. Prihaja Kimperk tater, ki vas bo nagovoril v "kimperščini" in na kar se da smešen ter humoren način. Zagotovo vam ne bo žal.