Search
Close this search box.

Za dober namen so zaplesali swing v Slovenj Gradcu

SwinGradec, plesni dogodek, ki se že tradicionalno odvija v Slovenj Gradcu, je imel letos dobrodelno noto.

Letošnji, že peti festival swinga, SwinGradec, je bil zaradi nedavnih poplav in ujm nekaj časa pod vprašajem, a so se organizatorji vseeno odločili, da festival izpeljejo. In to z dobrodelno noto.

Kljub temu, da je bila letošnja, 5. izvedba festivala SwinGradec nekoliko okrnjena, saj je bil frstival skrajšan na samo en dan in so odpadle plesne delavnice z mentorji, je bilo včeraj, 2. septembra 2023, v atriju dvorca Rotenturn v Slovenj Gradcu še kako pestro. Prizorišče je od 18. ure naprej vabilo obiskovalce k druženju, uživanju ob pijačah in sladicah, pa tudi, da si ob glasbeni podlagi že ogrejejo podplate pred glavnim dogodkom večera. Ob 19.30 uri so namreč na oder stopili letošnji gostje, Eddie Luis Swing Orchestra, ki gostujejo na koroškem v okviru 19. Festivala slovenskega jazza.

Vstopnine ni bilo, so se pa zbirali prostovoljni prispevki za dve družini, ki sta v avgustovskih poplavah izgubili vse. pod sloganom ”Plešemo, da pomagamo”, je ekipa SwinGradca v sodelovanju z Jazz Ravne pripravila krasen, dobrodelen večer, ki je več kot uspel.

Tako je v imenu društva Swingradec zapisala Karin Potočnik: “Sporočamo imenitno vest, da smo na dobrodelnem dogodku z motom “Plešemo, da pomagamo!” za dve družini, ki ju je na Koroškem prizadelo neurje, zbrali 3600 evrov, 400 dodaja naše društvo, tako bo vsaka družina prejela 2000 evrov. Vsem, ki ste se zabavali in darovali, se člani društva zahvaljujemo za obisk. Organizacija dogodka je potekala v sodelovanju  z JazzRavne in “Eddie Luis Swing Orchestra”, ki so vrhunski swing zaigrali dobrodelno. Prav tako so nam z butičnimi slaščicami priskočile na pomoč koroške ustvarjalke sladkih pregreh, tudi njim gre velika zahvala: Katjina tortica, Kriscake, Sweetink, Beetbox, Cakeaway.”

5. izvedba SwinGradca se je z Eddiejem Luisom in z njegovo mednarodno 12-člansko zasedbo zapisala med nepozabne swing festivale. Čarobno prizorišče dvorca Rotenturn bodo v plesno prizorišče spet spremenili prvo soboto v septembru 2024, že sedaj srčno povabljeni. 

Plesa, dobre volje in odlične glasbe včeraj zagotovo ni manjkalo, vsi obiskovalci pa so uživali v prijetnem, toplem in dobrodelnem večeru v mestu, ki je še en dokaz, da solidarnost ne pozna meja.

SwinGradec, plesni dogodek, ki se že tradicionalno odvija v Slovenj Gradcu, je imel letos dobrodelno noto.