Za adrenalinski spust nad Črno se je odločilo že 2000 obiskovalcev, med njimi tudi 93-letni domačin

Na novi črnjanski turistični atrakciji, ki je najdaljša neprekinjena jeklenica za adrenalinske spuste v Sloveniji, so včeraj opravili že dva tisoči spust. Pred dnevi pa je adrenalinske užitke preizkusil tudi 93-letni domačin, kar po besedah županje mag. Romane Lesjak dokazuje, da leta za tovrstna doživetja niso ovira.

V Črni na Koroškem so v začetku julija odprli novo turistično atrakcijo, najdaljšo neprekinjeno jeklenico za adrenalinske spuste v Sloveniji, ki so jo poimenovali Olimpline. V soboto, 22. avgusta, so z brezplačnim spustom počastili že 1263. obiskovalca, saj prav toliko znaša dolžina jeklenice. Do včeraj pa so po jeklenici spustili še preko 700 obiskovalcev. Tako da so jih v tem kratkem času zabeležili že 2000.

VIDEO: Spust po najdaljši jeklenici v Sloveniji. Avtor posnetka – Tomo Novosel

Olimpline je del čezmejnega projekta Naravni geološki igralni prostor Peca z akronimom NatureGame, ki se izvaja na območju Geoparka Karavanke. V okviru programa sodelovanja Interreg Slovenija-Avstrija je projekt sofinanciran s sredstvi evropskega sklada za regionalni razvoj in sredstvi avstrijske dežele Koroške.

Obiskovalci, ki se odločijo za adrenalinski spust nad Črno, prihajajo iz vse Slovenije in tudi iz tujine, med njimi pa je seveda veliko domačinov. Tako se je za tovrsten podvig pred dnevi odločil tudi 93-letni Jože Kaker iz Rudarjevega, ki je v statistiki gostov zabeležen kot najstarejši udeleženec do zdaj.

VIDEO: Po jeklenici se je spustil tudi 93-letni Jože Kaker iz Črne

Najstarejši obiskovalec Olimplina.

Tako pa je zgledal g. Jože Kaker na Olimplinu! Bravoo! 💪🎯

Objavil/a Olimpline Črna na Koroškem dne Nedelja, 06. september 2020

Jeklenica, ki so jo v poklon sedmim domačinom, udeležencem zimskih olimpijskih iger poimenovali Olimpline, poteka z Navrškega vrha na drugo stran Črne, v bližino smučišča in kmetije Kogelnik. Višinska razlika med začetno in končno točko je 200 metrov. Spust po jeklenici traja približno eno minuto, adrenalinski navdušenci pa lahko pri tem dosežejo hitrost do 120 kilometrov na uro. 

Pri tem naj še omenimo, da se lahko po jeklenici spustite od četrtka do nedelje. Nujna je predhodna rezervacija na tel. št. 041 743 442 ali 02 87 04 820. Cena spusta je 40,00 evrov na osebo. Fizične omejitve za spust pa se nanašajo na težo osebe: spodnja meja je 40 kg, zgornja pa 130 kg.