Search
Close this search box.

Z znanjem nemščine do boljših zaposlitvenih možnosti

V Knjižnici Dravograd bodo v sodelovanju z Mocisom v februarju in marcu organizirali brezplačni tečaj nemščine. Namenjen je zaposlenim osebam, starim nad 45 let, ki imajo največ srednješolsko izobrazbo.

Tečaj je del projekta Pridobivanje kompetenc zaposlenih na Koroškem, ki ga izvaja MOCIS center za izobraževanje odraslih Slovenj Gradec s partnerji. Projekt je sofinanciran iz Evropskega socialnega sklada in s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, zato je za udeležence brezplačen. S programi projekta želijo povečati vključenost odraslih v vseživljenjsko učenje v Koroški regiji ter izboljšati temeljne in poklicne kompetence, ki jih potrebujejo zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi.

V dravograjski knjižnici je začetni tečaj nemščine prvič potekal že lansko pomlad, zaradi velikega odziva in navdušenega sodelovanja udeležencev, ki so želeli svoje znanje utrditi, pa so se odločili jeseni organizirati še nadaljevaljni tečaj. Ker je bil odziv tudi takrat odličen, bodo s tečajem nadaljevali to pomlad. Potekal bo dvakrat tedensko v popoldanskem času, obsegal pa bo 50 ur. Dosedanji udeleženci ter tisti, ki že imajo nekaj predznanja in bi se želeli vključiti, se lahko prijavijo do 10. februarja v Knjižnici Dravograd na telefonski številki 02 87 10 760 ali na elektronskem naslovu knjiznicadra@dra.sik.si.

 

FOTO: Knjižnica Dravograd

Dogodki

Več iz istega kraja