Search
Close this search box.

Z vilami in skrivnostnimi bitji izpod Uršlje gore so odprli vodno pot (FOTO)

Vodne vile so počastile Slatino iz Rimskega vrelca, Festival solzic pa je letos na Rimskem vrelcu še posebej izpostavil vodo in postavil prvo postajo nove poti z imenom pot vode in zdravilnih energij.

Na Rimskim vrelcu so bile vodne vile, zaščitnice poduršeljske vode. Mojca Šipek in njeni vilinski družici so počastile vodni izvir Kotuljske slatine in vse vode izpod Uršlje, ki jih ni malo.

Sicer pa je vrelec na Rimskem vrelcu že zelo star, domačini so mu rekli »kiseva voda« in ob njem je bilo nekdaj celo kopališče z imenom »Vojvodska kopel«. Letovišče in sam kraj so imenovali Rimski vrelec, ker so na tem mestu našli dva kipa iz rimskih časov. Leta 1896 so kompleks preimenovali v Römer-Quelle.

Upravnik je bil zelo tržno usmerjen in je veliko dal na reklamo. Izšli so letaki, ki so priporočali letovišče v štirih jezikih (angleško, nemško, italijansko in francosko). Zdravilišče je slovelo po hladnih in toplih kopelih, posebnost je bila tudi naravna potočna kopel. Imeli so 35 postelj in svojega zdravnika. Letovišče pa so priporočali vsem, ki okrevajo po bolezni, posebej otrokom. In zdravilno vodo so pošiljali na vse strani neba!

No, potem čas nekaj časa temu prostoru ni bil naklonjen … Zdaj pa so znova tik pred tem, da ta kraj ponovno zaživi!

Vodne vile so počastile Slatino iz Rimskega vrelca, Festival solzic pa je letos na Rimskem vrelcu še posebej izpostavil vodo in postavil prvo postajo nove poti z imenom POT VODE IN ZDRAVILNIH ENERGIJ.

Prvi postaji bodo sledili še postaja pri Peklu – vodna klop, na Ivarčkem jezeru, pri slapu Cuc Neža in na Ravnjakovi domačiji. To so področja, kjer je lani dr. Semir Osmanagič izmeril zelo visoke količine zdravilne, orgonske energije, ki jo je dobro poznal tudi Nikola Tesla.

Skulpturo je oblikovala Lidija Fišer Ldesign, vsebinsko zasnovo je pripravila Renata Picej. Izdelalo jo je podjetje Prislan d.o.o. (Prislan Srečko in Matjaž).

Vir: Občina Ravne

Fotogalerija

Dogodki

Vodne vile so počastile Slatino iz Rimskega vrelca, Festival solzic pa je letos na Rimskem vrelcu še posebej izpostavil vodo in postavil prvo postajo nove poti z imenom pot vode in zdravilnih energij.