Search
Close this search box.

Z novim letom dražji tudi vrtec na Prevaljah

Kot smo že poročali TUKAJ. so na Ravnah včeraj svetniki potrdili višje cene vrtca, ki bodo začele veljati s 1. marcem. Nekoliko višja pa je po novem tudi cena vrtca na Prevaljah.

Kot je razvidno iz zapisnika 23. redne seje Občinskega sveta Občine Prevalje, so svetniki decembra sprejeli nove cene vrtca. Nov cenik pa je objavljen tudi na spletni strani Vrtca Krojaček Hlaček Prevalje.

Cena I. starostnega obdobja se je povišala za 3,40 %, to je za 16,86 €, cena II. starostnega obdobja in kombiniranega oddelka se je povišala za 3,87 %, to je za 15,06 €, je navedeno v zapisniku. Kot so še dodali, je sprememba minimalna in nujno potrebna.

V zapisniku je podana tudi obrazložitev, da starši plačajo od te cene največ 77 %, takšnih je 9 staršev (I. starostno obdobje 12,98 € in 11,60 € v II. starostnem obdobju in kombiniranem oddelku), ostali del doplača občina. Največ staršev je 5. dohodkovnem razredu, plačujejo pa 35 % cene, to je 5,90 oz. 5,27 evra več. Vsak drugi otrok v vrtcu, iz iste družine, ima vrtec brezplačen, tako tudi vsak tretji oz. naslednji otrok. Takšnih je 72, so še pojasnili.

V času glasovanja je bilo v dvorani 16 svetnikov, glasovalo jih je 13. Sklep o povišanju cen so sprejeli z 10 glasovi za in 3 proti. Zapisnik celotne seje najdete TUKAJ.

Cenik vrtca na Prevaljah, ki velja od 1. 1. 2022 naprej.

Dogodki