Search
Close this search box.

Vzajemna v tožbo zaradi Uredbe o določitvi najvišje cene premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

Zavarovalnica Vzajemna je na upravno sodišče v petek vložila tožbo s predlogom za zadržanje vladne uredbe o določitvi najvišje cene premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Kot so pojasnili pri Vzajemni, uredba o določitvi najvišje cene premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja pomembno vpliva na kapitalsko ustreznost Vzajemne in vseh ostalih zavarovalnic, ki ponujajo dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Vladna Uredba lahko povzroči Vzajemni in drugim zavarovalnicam nepopravljivo škodo. Za zaščito kapitala in nadaljnjega poslovanja je uprava je dolžna ravnati kot dober gospodar, obenem pa je zavarovalnica dolžna izpolnjevati zavarovalne pogodbe. Glede na Uredbo se sprašujemo, ali še lahko govorimo o zavarovalnih pogodbah,” so zapisali.

Pojasnili so tudi, da so predsedniku vlade dr. Robertu Golobu že poslali pozivom k spremembi Uredbe o določitvi najvišje cene premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Prav tako pa bodo najpozneje do 15. 5. vložili tožbo pred upravnim sodiščem s predlogom za zadržanje Uredbe o določitvi najvišje cene premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Ne želimo, da pride do nepopravljive škode za zavarovalnice, zavarovance in celoten zdravstveni sistem, zato smo pripravljeni konstruktivno sodelovati v široki javni razpravi o predlaganih spremembah na področju zdravstva, v kateri bi lahko kot pomemben deležnik v zdravstvu aktivno sodelovali. Naš cilj je vselej bil in ostaja največja korist za naše zavarovance, uporabnike zdravstvenega sistema, ki jo lahko dosežemo le s stabilnim in vzdržnim zdravstvenim sistemom ter hitro dostopnimi in kakovostnimi zdravstvenimi storitvami,” so še pojasnili na Vzajemni.

Pri Zavarovalnici Vzajemna je imelo dopolnilno zdravstveno zavarovanje sklenjeno 758.767 zavarovancev.

Besedilo: Zavarovalnica Vzajemna

Dogodki

Zavarovalnica Vzajemna je na upravno sodišče v petek vložila tožbo s predlogom za zadržanje vladne uredbe o določitvi najvišje cene premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.