Search
Close this search box.

Vse svete maše se do nadaljnjega obhajajo v skladu z navodili slovenskih škofov

Iz Slovenske škofovske konference so sporočili, da lahko duhovniki še naprej darujejo svete maše skladno z veljavnimi navodili slovenskih škofov z dne 21. 7. 2020.

Slovenska škofovska konferenca (SŠK) je 8. oktobra 2020 naslovila na Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) prošnjo za izdajo dovoljenja, da lahko še naprej v katoliških cerkvah v Sloveniji potekajo svete maše in bogoslužja z do 500 osebami z upoštevanjem priporočil NIJZ ter Navodil slovenskih škofov v slovenskih cerkvah v času krepitve epidemije COVID-19.

Preberite tudi: https://www.koroskenovice.si/novice/verska-bogosluzja-in-obredi-do-torka-kot-doslej/

SŠK do torka, 13. oktobra 2020, ni prejela odgovora NIJZ, zato duhovniki lahko darujejo svete maše skladno z veljavnimi navodili slovenskih škofov z dne 21. 7. 2020, so sporočili iz Slovenske škofovske konference.

Preberite tudi: Zaradi ukrepov za manj okuženih bo treba ob nedeljskih in prazničnih mašah pustiti svojo telefonsko številko

Duhovniki in verniki morajo dosledno spoštovati higienska priporočila NIJZ, navodila slovenskih škofov ter vse ukrepe za preprečevanje epidemije COVID-19 za svoje zdravje in za zdravje svojih bližnjih. Med temi ukrepi še posebej izpostavljajo:

  • pravilno uporabo zaščitne maske,
  • upoštevanje medsebojne varnostne razdalje,
  • uporaba aplikacije #Ostanizdrav na pametnih telefonih.

Vir: Spletna stran Slovenska škofovska konferenca (SŠK)

Dogodki

Iz Slovenske škofovske konference so sporočili, da lahko duhovniki še naprej darujejo svete maše skladno z veljavnimi navodili slovenskih škofov z dne 21. 7. 2020.