Verska bogoslužja in obredi do torka kot doslej

Verske skupnosti lahko do torka organizirajo dogodke kot doslej. Pri tem morajo zagotoviti spoštovanje higienskih priporočil NIJZ. Ta bo nove vloge verskih skupnosti predvidoma obravnaval v ponedeljek, so sporočili iz Slovenske škofovske konference.
cerkev

Slovenska škofovska konferenca in Mešihat Islamske skupnosti v Sloveniji sta zaradi najnovejšega vladnega odloka o omejevanju zbiranja oddali vlogo na Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) za pridobitev pozitivnega mnenja za opravljanje bogoslužja oz. verskih obredov ob upoštevanju doslej veljavnih smernic in navodil.

NIJZ je na svoji spletni strani objavil določilo, po katerem lahko verske skupnosti od petka do vključno torka organizirajo dogodke z do 500 osebami, če so imele dovoljenje za organiziranje takšnih dogodkov pred objavo novega odloka vlade, ki omejuje zbiranje do največ 10 oseb. Pri tem morajo zagotoviti spoštovanje higienskih priporočil NIJZ in ne smejo organizirati strežbe oziroma pogostitve s hrano.

Tako se v prihodnjih dneh svete maše lahko obhajajo, do torka pa se lahko ob upoštevanju ukrepov NIJZ izvajajo tudi verouk, duhovne vaje, birme, pogrebi, zakonske skupine, so na svoji spletni strani še pojasnili v Slovenski škofovski konferenci.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.