Search
Close this search box.

Vremenske nevšečnosti na Koroškem se nadaljujejo. Cesta Prevalje – Leše ostaja do nadaljnjega zaprta (FOTO)

Cesta Prevalje - Leše, ki ostaja do nadaljnjega zaprta.

O tem, da so imeli koroški gasilci in pristojne službe včeraj zaradi slabega vremena in obilnih padavin polne roke dela, smo že poročali TUKAJ. Posledice večdnevnega deževja pa so na nekaterih območjih odpravljali tudi danes. Predvsem so bile na udaru Radlje ob Dravi, Prevalje in Črna na Koroškem.

Danes ob 13.23 se je na cesto Prevalje – Leše, v občini Prevalje, sprožil zemeljski plaz. Posredovali so gasilci PGD Prevalje, Javno komunalno podjetje Log Prevalje ter ostale strokovne službe. Gasilci so s strokovnimi službami pregledali in zavarovali območje plaza in do nadaljnjega zaprli cesto. Plaz v izmeri 50 x 30 m in zemljino po nestrokovni oceni okrog 300 m3 bodo sanirale ustrezne službe v naslednjih dneh. Cesta ostaja zaprta, obvoz je urejen preko Zagrada in Mežice. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

PGD: Prevalje

Ob 10.56 je v naselju Koprivna, v občini Črna na Koroškem, narasel potok Meža na dveh lokacijah prestopil bregove in se razlival po cestišču in travnikih. Posredovali so gasilci PGD Črna na Koroškem, ki so s pomočjo občinskega delovnega stroja preprečili nadaljnje iztekanje ter vodo speljali nazaj v strugo. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Ob 07.08 je v Št. Janžu, občina Radlje ob Dravi, plaz zajezil potok. Gasilci PGD Radlje so plaz prekrili s folijo, potok pa so s pomočjo delovnega stroja sprostili domačini. Na kraju dogodka je bil dežurni VGP Drava in predstavniki občine.

Ob 07.08 je v Vasi, občina Radlje ob Dravi, zaradi zamašene struge potoka voda zalila hlev. Izčrpali so jo gasilci PGD Radlje ob Dravi, škoda ob dogodku ni nastala.

Ob 6.09 je zaradi obilnih padavin narasli vodotok v naselju Javnik, občina Podvelka, poplavil glavno cesto Dravograd – Maribor. Posredovali so delavci cestnega podjetja VOC Celje in pristojni občine z delovnim strojem, ki zadevo urejajo.

Vir: Uprava RS za zaščito in reševanje

Dogodki

Cesta Prevalje - Leše, ki ostaja do nadaljnjega zaprta.