Search
Close this search box.

Vremenske nevšečnosti na Koroškem: Plazovi, udori in poplave (FOTO)

FOTO: PGD Prevalje

Po poročanji Uprave RS za zaščito in reševanje so zaradi slabega vremena in močnejših padavin imeli včeraj kar nekaj dela tudi koroški gasilci in ostale pristojne službe. Posredovali so v Podvelki, Črni na Koroškem, Radljah ob Dravi in na Prevaljah.

V občini Prevalje se je zaradi močnega deževja sprožil zemeljski plaz z nekaj manjšimi drevesi. Gasilci PGD Prevalje so zavarovali kraj dogodka ter s pomočjo delovnega stroja s ceste odstranili približno 16 kubičnih metrov zemljin ter podrta drevesa. Cesta je bila zaprta za promet. 

Zaradi močnega deževja je v občini Črna na Koroškem meteorna voda zalivala kletne prostore stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Črna na Koroškem, ki so odmašili zamašen jašek in preprečili nadaljnji vdor vode v kletne prostore.Večja škoda pri tem ni nastala.

V občini Podvelka je zdrsnil zemeljski plaz 4 x 10 metrov, ki je ogrožal delovni stroj. Gasilci PGD Brezno-Podvelka so delovni stroj, ki ga je ogrožal plaz, odstranili na varno. O dogodku so bile obveščene pristojne službe. Sanacija plazu pa se bo nadaljevala tekom današnjega dne.

V občini Radlje ob Dravi je zaradi močnega deževja na večstanovanjskem objektu začela puščati streha. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so s folijo prekrili približno 40 kvadratnih metrov strehe.

Dogodki