Search
Close this search box.

Vremenska napoved za prihajajoče dni

Danes bo sončno, zjutraj in dopoldne ponekod megleno. Jutri se bo pooblačilo, na zahodu bo začelo deževati.

Danes bo pretežno jasno, razjasnilo se bo tudi v vzhodni Sloveniji. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 11, na Primorskem do 13 °C.

Jutri se bo povsod pooblačilo, najpozneje na Štajerskem in v Prekmurju. Na Primorskem in Notranjskem bo pričelo deževati. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 5, v Gornjesavski dolini okoli -4, najvišje dnevne v večjem delu Slovenije od 5 do 12 °C.

Obeti: V noči na ponedeljek se bodo padavine okrepile in zajele vso Slovenijo, meja sneženja se bo do jutra marsikje spustila do nižin. Prehodno bo zapihal severovzhodni veter, na Primorskem burja. V ponedeljek čez dan bodo padavine prehodno ponehale. V noči na torek bodo ponovno padavine, ki bodo zjutraj oslabele. Po nižinah bo povečini deževalo, le na Gorenjskem in Koroškem bo snežilo. V torek zvečer se bodo padavine znova okrepile, v noči na sredo bo po nižinah snežilo.

Vremenska slika: Po prehodu oslabljene hladne fronte je nad Alpami nastalo šibko območje visokega zračnega tlaka. Nova vremenska motnja je dosegla zahodno Evropo. Od severozahoda k nam prehodno doteka razmeroma suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo delno jasno, po nekaterih nižinah bo zjutraj in dopoldne megla. Jutri bo v sosednjih krajih Madžarske, vzhodne Avstrije in zahodne Hrvaške sprva delno jasno, a se bo postopno pooblačilo. Drugod bo oblačno, predvsem v hribih severovzhodne Italije in v Gorskem Kotarju bo začelo deževati. Pihal bo jugozahodnik.

Vir: ARSO

Dogodki

Danes bo sončno, zjutraj in dopoldne ponekod megleno. Jutri se bo pooblačilo, na zahodu bo začelo deževati.