Search
Close this search box.

Vreme: Oblačno s sneženjem

Danes bo pretežno oblačno. Jutri bo precej jasno, predvsem zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla.

Danes bo sprva oblačno, rahlo sneženje na severovzhodu bo ponehalo. Čez dan se bo na Primorskem in v gorah delno razjasnilo, drugod bo pretežno oblačno in ponekod po nižinah megleno. Burja na Primorskem bo popoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 3, na Primorskem do 10 °C.

Jutri bo precej jasno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla, ki se bo predvsem v Ljubljanski kotlini lahko zadržala večji del dneva. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 0, v alpskih dolinah in v mraziščih Notranjske okoli -8, ob morju 3, najvišje dnevne od 1 do 5, na Primorskem od 7 do 12 °C.

Obeti

V petek dopoldne bo pretežno jasno, po nižinah in tudi ob morju bo precej nizke oblačnosti ali megle. Popoldne bo oblačnost od zahoda naraščala. V soboto bo oblačno, a povečini suho vreme.

Vremenska slika

Vremenska fronta se je pomaknila nad Panonsko nižino in osrednji Balkan. Nad Alpami nastaja šibko območje visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje bo v višinah od severa dotekal nekoliko bolj suh, pri tleh pa se bo še zadrževal dokaj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo pretežno oblačno. Ponekod v vzhodni Hrvaški in v sosednjih krajih Madžarske bo sprva še lahko rahlo snežilo. Ob severnem Jadranu bo pihala večinoma šibka burja.

Jutri bo precej jasno, nekoliko bolj oblačno bo v sosednjih krajih Madžarske ter avstrijske Štajerske. Zjutraj in dopoldne bo marsikje po nižinah megla.

Promet

Po podatkih Prometno informacijskega centra na cestah ni večjih posebnosti. Voznike opozarjajo, da je na prelazih in ostalih višje ležečih cestah v primeru snega na vozišču obvezna uporaba verig, če tako določajo prometni znaki.

Na koroških cestah trenutno ni posebnosti, razen del na cestah:

  • R1-227, Kotlje-Slovenj Gradec, v Slovenj Gradcu, na Celjski cesti, popolna zapora, gradnje kanalizacijskega omrežja in ureditev križišča, do 31. 12. 2023. Obvoz: po glavni cesti Velenje – Slovenj Gradec in po mestnih ulicah.
  • LC-078120, IC Šentjanž, popolna zapora, rekonstrukcija mostu čez Mežo, do 15. 3. 2024.
  • R3-702, Dravograd – Trbonje, pri Trbonjah, popolna zapora, poškodovano vozišče (ujma2023).
  • R2-425, Poljana – Mežica, izmenično enosmerni promet, zemeljski plaz.
  • RT-926, Solčava – Črna na Koroškem, oviran promet, na več odsekih, zaradi odprave posledic poplav in plazov in poškodovanega cestišča.
  • G1-4, Otiški Vrh – Sl. Gradec, v Otiškem vrhu, most čez Mislinjo, oviran promet, spremenjen prometni režim (ujma2023).

Vir: Promet. si in ARSO

Dogodki

Danes bo pretežno oblačno. Jutri bo precej jasno, predvsem zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla.