Search
Close this search box.

Vreme: Oblačno s padavinami

Danes bo oblačnost od zahoda naraščala, po nižinah v notranjosti bo marsikje megla ali nizka oblačnost. Jutri bodo rahle padavine, v notranjosti kot sneg.

Danes dopoldne bo še pretežno jasno, po nižinah bo vztrajala megla ali nizka oblačnost, ki bo tudi na Primorskem. Popoldne bo oblačnost od zahoda naraščala. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 5, na Primorskem od 7 do 10 °C.

Ponoči in zjutraj bodo rahle padavine, v notranjosti kot rahel sneg.

Jutri bo sprva povsod oblačno, rahlo sneženje bo dopoldne tudi na vzhodu ponehalo. V zahodnih krajih se bo popoldne jasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 0, na Primorskem okoli 4, najvišje dnevne od 0 do 3, na Primorskem od 6 do 10 °C.

Obeti

V nedeljo zjutraj bo oblačno, po nižinah bo prehodno rahlo deževalo. Možna bo poledica. Čez dan se bo delno razjasnilo.

V ponedeljek se bo od zahoda oblačnost povečala, nekaj jasnine bo v severni in vzhodni Sloveniji. Ponekod bo zapihal jugozahodnik, topleje bo.

Vremenska slika

Območje visokega zračnega tlaka nad našimi kraji počasi slabi, nad Sredozemljem je nastalo ciklonsko območje. Z zahodnimi vetrovi nad naše kraje doteka nekoliko toplejši in postopno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo sprva še delno jasno in po nižinah megleno, čez dan bo oblačnost od zahoda naraščala. Ob severnem Jadranu se bo zadrževala nizka oblačnost.

Jutri bo sprva oblačno, pojavljale se bodo rahle padavine, večinoma bo rahlo naletaval sneg. Popoldne se bo v krajih zahodno od nas in ob severnem Jadranu delno razjasnilo.

Biovreme

V petek bo vpliv vremena na počutje večinoma ugoden, le v krajih z meglo bodo vremensko občutljivi lahko občutili manjše vremensko pogojene težave. V noči na soboto bo vpliv vremena na počutje ljudi zmerno obremenilen. V soboto čez dan bo obremenitev prehodno popustila.

Promet

Ponekod po državi megla zmanjšuje vidljivost, previdno.

Voznike opozarjajo, da je na prelazih in ostalih višje ležečih cestah v primeru snega na vozišču obvezna uporaba verig, če tako določajo prometni znaki.

Snežne razmere v visokogorju

Nevarnost snežnih plazov je nad nadmorsko višino okoli 1800 metrov zmerna, 2. stopnje, nižje pa majhna, 1. stopnje. Predvsem so nevarna strma pobočja ter mesta z napihanim snegom, kjer se lahko ob manjši obremenitvi sproži manjši ali srednje veliki plaz kložastega snega.

Plazovna nevarnost se v naslednjih treh dneh ne bo kaj dosti spreminjala, tudi snežne razmere ne. Novega snega v soboto bo nekaj centimetrov. Od nedelje dalje pa se bo zaradi otoplitve sneg najprej nekoliko ojužil v sredogorju, v ponedeljek pa tudi v visokogorju, kjer je snega več. Pričakovano je, da se bo zlasti v ponedeljek plazovna nevarnost povečala, v visokogorju bo znatna, 3. stopnje, nižje pa zmerna, 2. stopnje. Nevarna ostajajo mesta z napihanim snegom ter strma pobočja. Ostaja tudi nevarnost zdrsa na poledenelih mestih.

Vir: ARSO in PROMET.si

Dogodki

Danes bo oblačnost od zahoda naraščala, po nižinah v notranjosti bo marsikje megla ali nizka oblačnost. Jutri bodo rahle padavine, v notranjosti kot sneg.