Search
Close this search box.

Vozniki naj vožnjo prilagodijo razmeram na cestah, prihaja tudi do zdrsov

Zaradi nizkih temperatur se ponekod po državi pojavlja možnost poledice, poroča prometnoinformacijski center. Na širšem območju Šentjurja in relaciji Šentjur-Dobje je več voznikov poročalo o spolzkem cestišču, tri vozila so zapeljala z vozišča, so sporočili s Policijske uprave Celje, kjer voznike opozarjajo, naj vožnjo prilagodijo razmeram.

Udeleženci prometnih nesreč v vozilih, ki so zapeljala z vozišča, se pri tem niso poškodovali.

Gorenjski policisti so številne zdrse in ustavitve vozil zaradi zimskih razmer obravnavali v ponedeljek. Čeprav so razmere na cestah danes že boljše kot v ponedeljek ob pošiljki snežnih padavin, pa je vožnja še vedno bistveno težja kot v suhih pogojih, so opozorili na Policijski upravi Kranj.

“Vozna površina je spolzka, ponekod lahko tudi poledenela, kar od voznikov terja bolj previdno vožnjo, večjo zbranost in večjo varnostno razdaljo,” so navedli. Hkrati pozivajo voznike, naj vozila očistijo snega in ledu, ker lahko oboje med vožnjo pade z avtomobila in ogroža ostale udeležence v prometu ter povzroča gmotno škodo.

Ponekod so trenutno problematični tudi pločniki, opozarjajo policisti, ki pešce in voznike pozivajo k previdnosti in strpnosti.

Vremenoslovci sicer za danes napovedujejo pretežno oblačno vreme z občasnimi padavinami, deloma plohami, ki jih bo najmanj na vzhodu države. Po nižinah bo povečini deževalo, ob močnejših padavinah pa lahko tudi sneži. Predvsem v severovzhodnih krajih ter na zahodu bo pihal jugozahodni veter, piše na spletni strani agencije za okolje.

Temperature bodo v alpskih dolinah okoli nič, drugod od ena do devet, ob morju do enajst stopinj Celzija. V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem zjutraj in zgodaj dopoldne bodo možne občasne krajevne padavine, deloma plohe, ki bodo lahko tudi snežne.

V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem zjutraj in zgodaj dopoldne bodo možne občasne krajevne padavine, deloma plohe, lahko tudi snežne. Popoldne se bo oblačnost trgala.