Voznik začetnik skozi naselje 88 km/h, na avtocesti voznik začetnik z osebnim vozilom vozil 203 km/h

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 943 klicev občanov. 238 klicev je bilo interventnih, osem nujnih. 63 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 18 s področja mejnih zadev in tujcev, 112 s področja prometne varnosti in 81 s področja javnega reda in miru, so sporočili s PU Celje.
policija

Policisti Postaje prometne policije Celje so v petek zjutraj pri meritvah hitrosti v naselju Velika Pirešica zaznali kršitev prekoračene hitrosti vožnje voznika osebnega avtomobila, sicer voznika začetnika, ki je v naselju vozil 88 km/h, ob upoštevanju varnostne razlike 83 km/h.

Predpisana globa je 1.000 € in 9 kazenskih točk. Ker gre za voznika začetnika, ki lahko doseže le 7 kazenskih točk, so na OS Celje podali obdolžilni predlog. Vozniku bo izrečen ukrep prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Preberite tudi: Na območju Slovenj Gradca 63-letni kolesar trčil v kolesarko pred njim in se huje poškodoval. V Zbelovski Gori umrl 66-letni voznik traktorja

V soboto popoldne so policisti Postaje prometne policije Celje pri meritvah hitrosti na avtocesti A1, izven naselja Lopata, zaznali kršitev prekoračene hitrosti še enega voznika začetnika, ki je z osebnim vozilom vozil 203 km/h, ob upoštevanju varnostne razlike 192 km/h.

Predpisana globa je 1.200 € in 9 kazenskih točk. Tudi v tem primeru so podali obdolžilni predlog, vozniku bo izrečen ukrep prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, so zapisali na PU Celje.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.