Search
Close this search box.

Voznica pod vplivom alkohola in drog povzročila nesrečo

Včeraj, 15. februarja 2023, so policisti Policijske uprave Celje obravnavali voznico, ki je pod vplivom alkohola in prepovedanih drog povzročila nesrečo.

Policisti PU Celje so včeraj, 15. februarja v Vojniku obravnavali voznico, ki je povzročila prometno nesrečo z materialno škodo. Na makadamskem parkirišču je najprej trčila v stanovanjsko hišo, nato pa pri vzvratnem premiku še v sprednji del pravilno parkiranega osebnega vozila. Kot da to še ni bilo dovolj, je zadela še železni nosilec nadstreška na objektu.

Policisti so voznici odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imela voznica 0,41 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Odredili so ji tudi hitri test na droge, ki je prisotnost prepovedanih drog potrdil. Voznica je bila tudi pod vplivom konoplje in kokaina.

Odrejen strokovni pregled na prepovedane droge je voznica odklonila.

Zaradi opisanih prekrškov sledi zoper voznico obdolžilni predlog, grozi ji globa v višini 1.920  in 26 kazenskih točk.

Pri pregledu vozila so policisti ugotovili še poškodbo na levi strani vozila, ki se je ujemala s poškodbami na vozilu, udeleženemu v prometni nesreči pred dvema dnevoma, ko je povzročiteljica s kraja prometne nesreče odpeljala. Do omenjene prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje po levi strani vozišča. V tem primeru so zoper voznico uvedli hitri postopek pri prekrškovnem organu Postaje prometne policije Celje, ki bo v nadaljevanju o prekrških izdal odločbo. Voznici grozi globa v višini 620 €.

Vir: PU Celje

Včeraj, 15. februarja 2023, so policisti Policijske uprave Celje obravnavali voznico, ki je pod vplivom alkohola in prepovedanih drog povzročila nesrečo.