Search
Close this search box.

Vodenje bolnišnice prevzel vršilec dolžnosti direktorja, mag. Ksandi Javornik

Slovenjgraška bolnišnica je dobila novo vodstvo. Do sedanji vršilec dolžnosti, mag. Ksandi Javornik, je postal nov direktor.

Iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec so sporočili, da je z današnjim dnem, 14. marcem 2024, vodenje Splošne bolnišnice Slovenj Gradec prevzel vršilec dolžnosti direktorja, mag. Ksandi Javornik.

Naj pri tem spomnimo, da Svet Splošne bolnišnice Slovenj Gradec je, 4. marca 2024, za v. d. direktorja bolnišnice imenoval dosedanjega pomočnika direktorja bolnišnice Ksandija Javornika. Ta bo mandat v. d. direktorja nastopil 14. marca. Dosedanjemu direktorju Janezu Lavretu, ki je podal odstop, namreč mandat preneha 13. marca.

Lavre je eno leto pred iztekom mandata svetu zavoda v začetku februarja podal odstop z mesta direktorja bolnišnice oz. je podal odpoved pogodbe o zaposlitvi na mestu direktorja bolnišnice. Članom sveta zavoda je nato na seji 15. februarja v pojasnilih odstopa med drugim navedel neodzivnost ustanovitelja glede pomembnih točk za bolnišnico in podcenjenost nekaterih zdravstvenih storitev.

Ksandi Javornik je bil doslej zaposlen na mestu pomočnika direktorja za poslovno-pravne zadeve in nemedicinske dejavnost v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec.

Vir: SB Slovenj Gradec

Dogodki

Slovenjgraška bolnišnica je dobila novo vodstvo. Do sedanji vršilec dolžnosti, mag. Ksandi Javornik, je postal nov direktor.