Vlada zaprtje nekaterih trgovin in storitvenih dejavnosti podaljšala za sedem dni

Vlada je na današnji dopisni seji za sedem dni podaljšala ukrepe iz odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom. Nov odlok, ki jih podaljšuje, bo veljal od nedelje. Vlada v ožji sestavi bo razpravo glede ukrepov, povezanih z zajezitvijo epidemije covida-19, nadaljevala že jutri.
Janez Janša in Zdravko Počivalšek

Za omejitev gibanja prebivalstva ter zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije covida-19 je 16. novembra začel veljati odlok, ki začasno prepoveduje ponujanje in prodajanje blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Slovenije, razen nekaterih izjem, ki so nujno potrebne za zagotavljanje osnovnih potreb družbe oziroma so pomembne za zagotavljanje varnosti in zdravja.

Ker se epidemiološka slika v Sloveniji ne izboljšuje, je vlada danes izdala nov odlok, ki je vsebinsko enak obstoječemu, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Predsednik vlade Janez Janša se je danes na Brdu pri Kranju srečal tudi s predstavniki gospodarstva.

Iz gospodarstva je sicer slišati vse glasnejše pozive, da je odprtje nekaterih dejavnosti ob upoštevanju zaščitnih ukrepov nujno, da se prepreči še večja gospodarska škoda. O nadaljnjih ukrepih so predstavniki vlade in gospodarskih združenj razpravljali tudi na današnjem delovnem posvetu.

Matej Tonin pa je po sestanku tvitnil, da v njihovi stranki ne vidijo rešitev v zaostrovanju omejitev, “ampak v doslednem izvajanju preprostih ukrepov: 1. maske, 2. higiena rok in 3. držanje distance. Podpiramo kontrolirano sproščanje dejavnosti, ki se sedaj evidentno zelo razširjeno izvajajo na črno.”

Preberite tudi: Stroka vlado opozorila na zelo malo preostalih bolnišničnih rezerv

Preko Twitterja pa se je oglasil tudi vladni govorec Jelko Kacin:Posvet vlade z gospodarstveniki na Brdu še kar poteka. Zato je vlada ukrep MGRT med tem na dopisni seji morala podaljšati, je pa za jutri zvečer že sklicana seja vlade v COVID formatu, da bi o teh ukrepih lahko razpravljala, jih celovito ocenila in odločila kako naprej.”

Vir: STA, Vlada RS, Twitter

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije