Search
Close this search box.

Vlada za zaposlene v državni upravi uvaja le pogoja prebolevnosti in cepljenja

Vlada za zaposlene v organih državne uprave uvaja le pogoja prebolevnosti in cepljenja. Poleg tega je vlada razširila skupine oseb in področja, kjer pogoj PCT ne bo potreben, so sporočili po dopisni seji vlade.

Torej testiranje odpade, razen za tiste, ki imajo zdravstvene razloge. Kar pomeni, da bodo lahko v državni upravi delali le še tisti, ki so cepljeni ali so preboleli covid-19. Na seji vlade so po navedbah spletnega portala 24 ur še določili, da morajo zaposleni v javni upravi do prvega oktobra sprejeti prvi odmerek cepiva, najkasneje do prvega novembra pa morajo biti polno cepljeni.

Kar je v večerni oddaji na POP TV potrdil tudi Aleš Hojs, minister za notranje zadeve, ki je dejal, da bo odlok veljal “praktično za vse, ki delajo v državni upravi. Za vojsko, policijo, za šolstvo. Za katere je nedvomno, da prihajajo v stik z ljudmi, in da so tudi na terenu v stiku z ljudmi.” Zato je jasno, da morajo ti v največji meri biti zaščiteni, je dodal Hojs in da se prepreči širitev virusa.

Na vprašanje, če kdo ne bo upošteval pogoja PC, bo lahko ostal brez službe oziroma delal od doma, je odvrnil, da “ne bi grozil z izgubo službe”“V tem trenutku je dovolj časa. Do prvega novembra je še kar nekaj časa. Gotovo pa si ne predstavljam, da bi policist lahko delal od doma.”

Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, ki ga je včeraj pozno zvečer sprejela vlada, določa: obveznosti osebe, ki je imela pozitiven test HAG, razširja vrsto oseb, ki jim ni treba izpolnjevati pogoja PCT in področja za katere ne veljajo omejitve zaradi neizpolnjevanja pogoja PCT in obveznost zaposlenih v organih državne uprave, da izpolnijo pogoja prebolevnosti in cepljenja.

Podrobnosti o spremembah in dopolnitvah odloka bodo predstavljene danes, 17. septembra 2021, na novinarski konferenci.

Vir: Vlada RS, 24UR

Dogodki

Vlada za zaposlene v organih državne uprave uvaja le pogoja prebolevnosti in cepljenja. Poleg tega je vlada razširila skupine oseb in področja, kjer pogoj PCT ne bo potreben, so sporočili po dopisni seji vlade.