Vlada sprejela dopolnitev odloka o izpolnjevanju PCT pogoja

Volivcem na upravni enoti pri oddaji podpisov podpore za kandidatne liste za prihajajoče parlamentarne volitve po novem ne bo treba izpolnjevati pogoja preboleli, cepljeni, testirani (PCT), je po dopisni seji sporočila vlada. Pri tem pa za posameznike ostaja obvezno nošenje zaščitnih mask, razkuževanje rok in upoštevanje medosebne razdalje.

V sporočilu za javnost po seji je vlada spomnila, da so volilna opravila za izvedbo aprilskih volitev v državni zbor pričela teči v ponedeljek. Od takrat lahko volivci na upravnih enotah na predpisanih obrazcih oddajo podporo kandidatnim listam, saj elektronska oddaja v tem primeru ni možna.

Vlada je na seji prav tako sprejela odlok, s katerim je podaljšala veljavnost začasnih ukrepov na upravnih enotah, ki so v veljavi zaradi epidemije covida-19. Tako je med drugim omejena možnost vlaganja določenih vlog, določena obveznost predhodnega naročanja in omogočeno vlaganje elektronskih vlog brez varnega elektronskega podpisa. Odlok bo začel veljati v soboto in bo veljal tri mesece.