Vlada podaljšala epidemijo

Na 62. redni seji člani vlade razpravljajo o ukrepih za zamejitev širjenja bolezni covid-19. Še pred tem pa so s strokovno skupino pretresali epidemiološko sliko v Sloveniji in Evropi. Vlada pa je preko Facebooka sporočila, da je podaljšala epidemijo.

V Sloveniji se glede na število okuženih soočamo z nadaljevanjem drugega vala epidemije covid-19. Hitro širjenje virusa med ljudmi močno presega normalno obolevnost, so zapisali na Facebook in Twitter strani vlade.

Zato epidemiološke razmere zahtevajo ponovno, a časovno omejeno, razglasitev epidemije na celotnem območju države. Vlada tako podaljšuje razglasitev epidemije za 30 dni.

Pri tem naj še omenimo, da so 4. marca lani v Sloveniji potrdili prvi primer novega koronavirusa, odtlej že več kot 197.000. Osem dni po prvem primeru okužbe je bila zaradi vse več okužb razglašena epidemija, Slovenija je bila odtlej 60 odstotkov časa v razglašeni epidemiji.

Preberite tudi: Janša: “Zaenkrat stabilno, a še vedno resno. Raste delež novih variant koronavirusa”

V Sloveniji smo prvič razglasili epidemijo 12. marca lani. Trajala je 80 dni, do 31. maja. Nato pa je bila znova razglašena 19. oktobra lani, sprva za 30 dni, nato pa se je podaljševala. Pred iztekom se je vlada odločila še za 30-dnevno podaljšanje, ki bo veljalo od 18. marca.

Vir: Vlada RS, STA

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije